Oravcova Meseznikov
Grigorij Mesežnikov a Andrea Oravcová. PHOTO: archív AO.

Andrea Oravcová: Ľudí diskusia s Grigorijom Mesežnikovom veľmi zaujala

Už tradične si vo štvrtok večer množstvo ľudí našlo cestu do bratislavskej kaviarne TIP Cafe, aby využili možnosť diskutovať o aktuálnych politických a spoločenských otázkach. Tentoraz mohli prítomní vyspovedať prezidenta Inštitútu pre verejné otázky a politológa Grigorija Mesežnikova. Diskusiu opäť viedla Andrea Oravcová.

Preplnená kaviareň bola svedkom veľmi zaujímavej debaty na tému Európa, Slovensko, Rusko, keď hneď v úvode politológ zhodnotil aktuálnu situáciu Európy a následne aj postavenie Slovenska v nej. V druhej časti prítomní využili možnosť klásť otázky na akékoľvek témy. „Druhá časť bola takmer výlučne o utečeneckej kríze. Paradoxne ju otvorila otázka, prečo túto krízu vnímame tak intenzívne, keď nás sa až tak netýka. Napriek tomu, že sa takmer všetci zhodujú, že Slovensko nie je týmto problémom zasiahnuté priamo na svojom území, je to téma, ktorá už mesiace ovláda našu spoločnosť, čo sa ukázalo aj v tejto diskusii,“ zhodnotila Andrea Oravcová.

V tretej časti sa Grigorij Mesežnikov vyjadril aj k aktuálnej vnútropolitickej situácii na Slovensku. „Som veľmi rada, že sme mohli diskutovať s týmto skúseným politikom a ešte viac ma teší veľký záujem ľudí. Ukazuje sa, že súčasné dianie nie je ľuďom ľahostajné a snažia sa pozbierať čo najviac informácií, vypočuť si rôzne názory, aby si následne spravili ten vlastný. Verím, že v podobných diskusiách budeme pokračovať, aj za výrazného záujmu ľudí.“

Už 3. decembra príde do TIP Cafe diskutovať dlhoročný skúsený novinár a moderátor rôznych diskusných relácií Róbert Kotian. Diskusia sa začína už o 19.00 v TIP Cafe na Rajskej ulici č. 8 v Bratislave.

Viac..  Martin Hojsík: Konečne budeme mať v EÚ jednotnú definíciu o tom, čo sú to sankcie

O dac

Odporúčame pozrieť

Putin: Rusko nemá s európskou spoločnosťou žiadny konflikt

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol v piatok v príhovore na kultúrnom fóre v Petrohrade, že …

Consent choices