monika smolková
Monika Smolková. PHOTO: © European Union- EP.

Monika Smolková: Brusel chce, aby sa v celej EÚ evidovali ľudia, ktorí cestujú lietadlom

BRUSEL – Brusel chystá ďalšie protiteroristické opatrenia. V Únii si už nebudeme môcť kúpiť znehodnotené zbrane cez internet. Európska komisia taktiež navrhla, aby sa o všetkých cestujúcich leteckými linkami, uchovávali záznamy.

„Na slovenských stránkach je uverejnených množstvo ponúk na kúpu znehodnotených zbraní.“ S týmito slovami uverejnila švajčiarska televízia príspevok pod názvom „Teroristi si jednoducho zaobstarajú ťažké zbrane“.

Slovenské ministerstvo vnútra sa bráni ale tým, že legislatívu sprísnili ešte v júli. „Od prvého júla došlo k zmenám, či novelizácii zákona. Predaj expanzných zbraní cez internet je zakázaný,“ uviedla hovorkyňa ministerstva Andrea Dobiášová.

Kontrola na letiskách

Brusel taktiež chce, aby sa v celej EÚ evidovali ľudia, ktorí cestujú lietadlom. „Kým na slovenských letiskách sa musím preukázať dokladom totožnosti, napríklad v Bruseli alebo vo Viedni prechádzam iba palubnou vstupenkou cez automatické turnikety bez akejkoľvek kontroly totožnosti,“ tvrdí europoslankyňa Monika Smolková. Nové pravidlá by mali vstúpiť do platnosti troch mesiacov.

Viac..  Európsky parlament vyzýva na opatrenia proti narúšaniu hodnôt EÚ v členských štátoch

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Slovensko

Členstvo v Únii prinieslo Slovensku tisícky projektov a investícií vo výške 30 miliárd eur

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár v utorok otvoril sériu podujatí, …

Consent choices