Sulik
Krst knihy Richarda Sulíka - Fešák nie som, ale variť viem!. PHOTO: archív SaS.

Europoslanec Sulík chce byť kuchárom, keď skončí v politike

Dajte bežnému jedlu nevšednú chuť, navarte originálnym spôsobom s Richardom Sulíkom

Sulik Keď raz skončím v politike, bude zo mňa kuchár. Presnejšie kuchársky experimentátor. Rád o sebe vyhlasuje slovenský politik Richard Sulík. V stredu 16. decembra pokrstil svoju kuchársku prvotinu Fešák nie som, ale variť viem!. „Veľmi rád varím. A nevarím len pre seba. Rád pripravujem dobré a kvalitné jedlo svojim priateľom,“ prezradil Sulík. Knihu uviedol do sveta Pavel Pospíšil, kuchár s viac ako štyridsaťročnou skúsenosťou, ktorý bol 13 rokov nositeľom michelinovskej hviezdy.

Sulik Sulík prítomných pohostil výberom zo svojich obľúbených receptov, ktoré sám pripravil počas krstu. Varilo a podávalo sa avokádové guacamole, pikantné orzoto, kuracie na zelenine, bochníčky z odpaľovaného cesta plnené tvarohovo – mascarponovou penou aj čokoládové bomby s jahodovým krémom. Tandem Sulík – Pospíšil večerné spoločné varenie farbisto popisovali a vysvetľovali procesy, ku ktorým dochádza a budú dôležité aj pre tých, ktorí budú podľa Sulíkovej kuchárky chcieť variť sami.  „Niektoré recepty v knihe sú až hanebne ľahké, nezvládne ich však úplný laik,“ hovorí Sulík a dodáva, že treba sa vedieť aspoň trochu obracať v kuchyni.

Richarda Sulíka pri varení a zostavovaní knihy inšpiroval spôsob, akým menu v svojej reštaurácii zostavuje michelinovský Pavel Pospíšil. Dvanásť kompletných menu so štyrmi jedlami je ponuka na jeden rok. Nejde o unikátne jedlá vymyslené samým Richardom Sulíkom. „Sú tam recepty, ktoré fungujú. Naštudovali sme si vždy všetky možné recepty k danému jedlu,  vyskúšali  a využili sme z nich to najlepšie, aby vzniklo naozaj dokonalé
jedlo,“ vysvetľuje Richard Sulík.

Viac..  Kandidátku HLASu povedú do eurovolieb Becík, Ondruš a Ferenčák

Sulik 3V knihe ale nehľadajte klasické popisy. Sú tam návody, vysvetlenia, aj príbehy, ktoré sa k niektorým jedlám viažu. „Prípravu jedál aj písanie knihy som si užíval. A už teraz viem, že určite napíšem aj ďalšiu,“ sľúbil nad kuchárkou pokrstenou kryštálovým cukrom Richard Sulík.

O dac

Odporúčame pozrieť

SaS povedie do eurovolieb Sulík, nasledujú Jurzyca a Marcinková

Kandidátnu listinu strany SaS do eurovolieb povedie jej súčasný predseda Richard Sulík. Na druhom mieste …

Consent choices