Merkelovej sa nepáči prístup Slovenska k utečencom, dostali sme sťažnosť

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Nemecko sa sťažovalo slovenskému ministrovi zahraničných vecí pre pondelkový mimoriadny summit krajín Vyšehradskej štvorky s Macedónskom a Bulharskom v Prahe, na ktorom budú štátnici rokovať aj o posilnení ochrany hraníc medzi Bulharskom, macedónskom a Gréckom. Povedal to premiér Robert Fico.Podľa Roberta Fica by krajiny V4 mali ponúknuť náhradný plán ochrany vonkajších schengenských hraníc, pokiaľ v tejto záležitosti zlyhá Grécko.

„Nemecko protestovalo u štátneho tajomníka slovenského ministerstva zahraničných vecí kvôli tomuto summitu, vraj je treba hľadať iné cesty. Pokiaľ Grécko raz nechce chrániť schengenské hranice, musíme ponúknuť iné varianty,“ povedal Fico.

Protest voči summitu

Vyjadril sa tak na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici po programovej konferencii svojej strany Smer-SD. Na stretnutí sa zaoberali svojimi prioritami na obdobie po marcových parlamentných voľbách.

Viac..  Eugen Jurzyca: Boj proti klimatickej zmene je jeden z najviac investičných projektov v histórii ľudstva

Už počas svojho prejavu na programovej konferencii Fico o zmieňovanom proteste voči summitu Vyšehradskej skupiny, do ktorej patrí Česká republika, Slovensko, Maďarsko a Poľsko, hovoril ako o demarši s dovetkom, že „čo si to V4 dovoľuje spolu s Bulharskom a Macedónskom hovoriť o ochrane vonkajších hraníc“.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Bulharsko

Zavedenie eura v Bulharsku môže byť posunuté

Snaha bulharskej vlády o prijatie eura je na dobrej ceste, ale jeho zavedenie môže byť …

Consent choices