Navál migrantov neutícha, do Bavorska prišlo už 100 000 utečencov

MNÍCHOV – Bavorské hranice od začiatku tohto roka prekročilo smerom do Nemecka už 100 000 utečencov. Oznámila to bavorská ministerka sociálnych vecí Emilia Müller, podľa ktorej to jasne ukazuje, že príliv uchádzačov o azyl sa zvýšil.“To pre nás znamená, že pokiaľ to takto pôjde ďalej, hranicu jedného milióna v tomto roku výrazne prekročíme,“ povedala politička bavorskej Kresťanskodemokratickej únie. Už vlani Nemecko prijalo okolo 1,1 milióna utečencov, Bavorsko je pre ne hlavnou vstupnou bránou.„Pokiaľ to takto pôjde ďalej, budeme musieť v Bavorsku postaviť aj stanové mestá, ktoré ale nechceme,“ dodala Müller.

Chcú strop

Ministerka tiež zopakovala požiadavku CSU stanoviť hornú hranicu pre počet utečencov. Bavorský premiér a šéf CSU Horst Seehofer navrhol strop 200 000 žiadateľov o azyl za rok, ale kancelárka Angela Merkel to odmieta.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Emilia Müller v sobotu sprevádzala francúzskeho premiéra Manuela Vallsa do jednej z mníchovských ubytovní pre migrantov. Na Vallsa, ktorý je v Mníchove pri príležitosti tamojšej bezpečnostnej konferencie, vraj urobila ubytovňa v miestnych bývalých kasárňach veľký dojem. Predovšetkým skutočnosť, že v areáli bol otvorený dom pre utečenecké rodiny a že sa starajú aj o bezpečnosť žien. „Nadobudol dojem, že je to príkladné,“ prezradila Müller.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

G. Meloniová: Reforma azylového systému EÚ nie je udržateľným riešením migrácie

Talianska premiérka Giorgia Meloniová nepovažuje navrhovanú reformu azylového systému Európskej únie za udržateľné riešenie neriadenej …

Consent choices