Dobrovoľnícka destinácia – Turecko. Prečo nie?

Aj keď je Turecko momentálne krajinou, ktorá je spájaná s nie veľmi pozitívnymi celospoločenskými udalosťami, život mimo najohrozenejších častí pokračuje vo svojich štandardných koľajách. Príkladom toho je aj projekt, ktorý tam momentálne vykonávajú mládežníci z rôznych kútov Európy.

30 dobrovoľníkov zo 17 rôznych krajín sa aktuálne nachádza na juhozápadnom pobreží Turecka v meste Bodrum, aby absolvovali krátkodobú Európsku dobrovoľnícku službu (EDS) v rámci programu Erasmus+. Medzi nimi je aj Slovenka Michaela Šuľáková, pre ktorú je skúsenosť z pozície dobrovoľníka, ako aj pobyt v Turecku novým zážitkom.

“Dlhšie som uvažovala o EDS, stále som si však nevedela nájsť projekt, ktorý by ma zaujal natoľko, aby som sa rozhodla prihlásiť. Začiatkom tohto roka som natrafila na ponuku, ktorý v sebe spája prácu v oblasti médií a zároveň tanec. Keďže onedlho budem mať 31 rokov, bola to moja posledná šanca prihlásiť sa, využila som ju a som veľmi rada, že tu môžem byť, “ hovorí Michaela.

dobrovolnictvo_v_turecku (6)Hlavnou úlohou dobrovoľníkov je propagácia Medzinárodného tanečného festivalu,ktorý sa bude konať koncom mája 2016 v Bodrume. Doplnkovou aktivitou je aj propagácia  dobrovoľníctva a programu Erasmus+ na miestnych školách.

 

Viac..  Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

 

 

“Boli sme veľmi milo prekvapení entuziazmom a záujmom tureckých študentov, ktorí boli veľmi otvorení zapájať sa do dialógu s nami, nebáli sa klásť otázky. Taktiež ocenili potleskom našu snahu povedať aspoň základné frázy v tureckom jazyku,” dodáva Michaela.

dobrovolnictvo_v_turecku (5)Európska dobrovoľnícka služba (EDS) je súčasťou programu Erasmus+. Tento program umožňuje mladým ľuďom (vo veku 17 – 30 rokov), aby pôsobili ako dobrovoľníci v niektorej z krajín Európy aj mimo nej, a poskytuje organizáciám podporu pri zabezpečovaní dobrovoľníckych príležitostí.

 

 

Vysielajúca organizácia dobrovoľníčky: Mladiinfo Slovensko, www.mladiinfo.sk

Viac informácií o programe: www.mladiinfo.sk/europska-dobrovolnicka-sluzba

PS: Naše vlastné dobrovoľnícke logo (30 dobrovoľníkov zo 17 krajín = 17 originál hviezdičiek)

Záznam na celú obrazovku 11. 5. 2016 120054.bmp

O Michaela Šuľáková

Odporúčame pozrieť

Grécke ostrovy spúšťajú špeciálny vízový program pre tureckých návštevníkov

Na gréckom ostrove Rhodos v pondelok otvorili nový terminál na špeciálny vízový program pre tureckých …

Consent choices