Vodca Brexitu Farage: Všetci ste sa mi smiali, teraz sa už nesmejete

Británia ponúka Európskej únii maják nádeje po tom, čo vo štvrtokovom referende zvíťazili euroskeptici a zvolili si Brexit. Vyhlásil to Nigel Farage, šéf Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva.

Podľa neho obyčajní a jednoduchí ľudia dali jasne najavo, že odmietajú veľkú politiku. Europoslanec pôsobiaci v europarlamente 17 rokov zároveň predpokladá, že po Británii prídu ďalšie krajiny, ktoré si zvolia odchod.

Jean Claude Juncker Faragovi: Čo tu ešte robíte?

Po tom ako Farage hovoril o prehnitej dohode s Bruselom a žiadal EÚ, aby Británii ponúkol Brusel dobrú obchodnú dohodu si vzal slovo šéf Európskej komisie Juncker. Toho naoko prekvapilo, že britskí europoslanci sú ešte v sále a s úsmevom im odkázal: „Bojovali ste za odchod, britský národ si odhlasoval odchod. Prečo ste ešte tu?“ pýtal sa.

Viac..  M. Wiezik: Zmrazené fondy pre Maďarsko môžu byť uvoľnené len ak dôjde k náprave

Farage vo svojom príhovore prerušovanom smiechom pripomenul, že pred 17 rokmi, keď sa stal europoslancom, vyhlásil, že sa chce stať lídrom v kampani za odchod Británie z Európskej únie. „Všetci ste sa mi smiali, teraz sa už nesmejete,“ pripomenul Nigel Farage.

O red

Odporúčame pozrieť

brexit

Dôsledky brexitu sú podľa nemeckého dipolomata aj po troch rokoch citeľné

Po uplynutí troch rokov od odchodu Spojeného kráľovstva z Európskej únie (EÚ) obe strany Lamanšského …

Consent choices