Liptov sa dnes stane pupkom Európy

LIPTOV – Slovensko od 1. júla preberá predsedníctvo v Rade EÚ a výsledok britského referenda bude mať počas najbližších šiestich mesiacov výrazný vplyv na EÚ. Otázne je, či využijeme príležitosti, ktoré sa nám budú núkať. Najbližšie mesiace môžu zásadne ovplyvniť imidž Slovenska.

Šéfovať 500 miliónom Európanov sa nepritrafí každý rok. Práve preto je veľmi dôležité, ako dokážeme zapôsobiť, a to nielen počas oficiálnych podujatí.

„Na Slovensko príde zhruba 20-25 tisíc delegátov z 28 členských štátov EÚ aj z tretích nečlenských štátov, čo je obrovská šanca na prezentáciu,“ informuje hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Dobré zvyky

Nesmieme preto zabudnúť na dobré zvyky. „Na Liptove turistov treba najprv prepadnúť, potom privítať a potom potešiť,“ opisuje mím a príležitostný zbojník Miroslav Kasprzyk.

Napriek tomu, že množstvo podujatí sa bude konať v Bratislave, hneď začiatkom júla je šanca predviesť sa na samite regiónov, medzi ktorými nebude chýbať ani Liptov.

Čo región, to skvost

„Budeme sa prezentovať a myslím si, že tým najlepším spôsobom, pred zástupcami všetkých regiónov, ktorí sú z Európy a prídu na toto hlavné podujatie,“ povedal Ján Blcháč, predseda predstavenstva OOCR región Liptov.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

Možnosti požiadať o grant či záštitu ministerstva bolo hneď niekoľko, viacerí sa o nich nedozvedeli. Na Slovensku však odjakživa platí: čo región, to skvost, ktorý dokáže cudzincov nadchnúť.

Nečakaným, no o to väčším prekvapením pre naškrobených a často suchopárnych európskych politikov by mohla byť najmä návšteva našich kolíb.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

EK schválila Slovensku 20 miliónov eur na podporu podnikov v súvislosti s vojnou na Ukrajine

Európska komisia schválila slovenskú schému vo výške 20 miliónov eur na podporu podnikov pôsobiacich v prvovýrobe …

Consent choices