nemecko útok
Miesto útoku v Nemecku. Reprofoto: noviny.sk

Strelec z Mníchova zabíjal zbraňou zo Slovenska, píšu nemecké médiá

MNÍCHOV – Útočník z Mníchova použil na zabíjanie zbraň zo Slovenska. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu si deväťmilimetrový Glock 17 zaobstaral cez darknet – temný web. Išlo o „takzvanú divadelnú zbraň“, ktorú znova upravili tak, aby bola schopná streľby. Zbraň mala na sebe slovenskú certifikačnú značku. Informáciu uverejnil nemecký denník Süddeutsche Zeitung.
Osemnásťročný Nemec iránskeho pôvodu v piatok v Mníchove zastrelil deväť ľudí a dvadsaťsedem ďalších zranil, potom obrátil svoj Glock 17 proti sebe.

Zbraň mala na sebe podľa denníka Süddeutsche Zeitung slovenskú certifikačnú značku. Podľa vyšetrovateľov to naznačuje, že zbraň pochádza priamo zo Slovenska, prípadne z Českej republiky.

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu použil strelec pištoľ Glock 17 ráže deväť milimetrov, ktorá bola v roku 2014 znefunkčnená a upravená na zberateľské účely. Zbraň útočník kúpil cez Darknet, takzvaný temný web. Dokazuje to podľa vyšetrovateľov história v jeho počítači.

Darknet

Darknet je druh tajného webu. Viete sa naň dostať len vtedy, keď máte potrebný softvér a viete, čo presne hľadáte. Často ho používajú kriminálnici pri kúpe alebo predaji zbraní, drog alebo detskej pornografie.

Viac..  Peter Pollák: V Španielsku som si prevzal prestížnu cenu, ktorú zatiaľ žiadny Slovák nedostal. Ďakujem

Polícia zaistila na mieste činu dokopy 58 nábojníc, z toho 57 patrilo vražednej zbrani, jedna bola z policajnej zbrane.

Podľa zistení denníka Süddeutsche Zeitung, sa David v roku 2015 dva mesiace liečil v psychiatrickej kliniku v Harlaching a donedávna bol v ambulantnej liečbe. Trpel depresiou a poruchou pozornosti. Mal sociálnu fóbiu a užíval lieky.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Ivan Štefanec: Znemožnime Rusom vyrábať výbušniny a muníciu z našich zdrojov

Podľa najnovších zistení je Rusko pri výrobe munície kriticky závislé na dodávkach nitrocelulózy. Tú do …

Consent choices