konfrontacia2
Novinárky konfrontujú poľského europoslanca. Reprofoto: 4 news.

VIDEO: Novinárky si podali europoslanca, ktorý ženy označil za hlúpe

Nežnejšie pohlavie je slabšie a podľa poľského europoslanca aj hlúpejšie. Musia teda zarábať menej. Na pôde Európskeho parlamentu to povedal Janusz Korwin-Mikke. Kvôli výrokom ho teraz vyšetrujú. Kontroverznému politikovi hrozí pokuta, dočasné zbavenie hlasovacích práv a účasti na aktivitách parlamentu.

„Samozrejme, že ženy musia zarábať menej ako my. Sú slabšie, menšie a menej inteligentné,“ povedal poslanec, ktorý je svojimi výrokmi dobre známy. Svoje vyhlásenie podporil argumentom, že v rebríčku stovky najlepších šachistov sveta nie je ani jedna žena. Politický analytik Eduard Chmelár zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom tvrdí, že politik je na smiech a iniciatívu novinárok podporuje.

VIDEO: EUROPOSLANCA KONFRONTOVALI NOVINÁRKY

„Ide o vyjadrenie pána, ktorý si dlhodobo získava pozornosť  negatívnymi výrokmi na adresu iných. Skôr ako prácou je teda známy urážkami. Takéto správanie samozrejme nemá miesto v slušnej spoločnosti,“ povedala pre EuropskeNoviny.sk slovenská europoslankyňa Jana Žitňanská.

Janusz Korwin-Mikke
Janusz Korwin-Mikke, europoslanec z Poľska. PHOTO: European Union 2017.

Hajlovanie a facky

Výrok nenechal chladným španielsku poslankyňu Iratxe Garcia Perez.„Viem, že vás veľmi rozčuľuje a znepokojuje skutočnosť, že my ženy môžeme reprezentovať občanov na rovnakej úrovni ako vy. Mám dojem, že musím brániť európske ženy proti mužom, ako ste vy,“reagovala.

Viac..  Vladimír Bilčík: Vraj som sa stretol s agentom ruskej spravodajskej služby FSB, nenechajte sa zmiasť!

 

Predsesa Európskeho parlamentu Antonio Tajani, že na základe sťažnosti niekoľkých poslaneckých kolegov zaháji interné vyšetrovanie. Politik už v minulosti na seba upozorňoval rasistickými, antisemitskými poznámkami.

V roku 2015 ho parlament protestoval za hajlovanie v zasadacej sále. V roku 2014 naopak uštedril facky svojmu oponentovi, niekdajšemu disidentovi a ministrovi Michalovi Bonimovi.

O red

Odporúčame pozrieť

Jana ZITNANSKA

Zásadným rozhodnutím avizovaným premiérom by mohol byť podľa Žitňanskej dovoz vakcíny Sputnik V

Medzi zásadnými rozhodnutiami, ktoré avizoval premiér Igor Matovič (OĽaNO), by mohol byť dovoz ruskej vakcíny …

Consent choices