Motocyklisti pozor! Už aj Vás čakajú STK-čky

moped
PHOTO: Flickr.

Pravidelným technickým kontrolám budú podliehať už aj motocykle. Navrhuje to Európsky parlament. Týkať sa to bude aj niektorých prípojných vozidiel a karavanov. Zmeny už odsúhlasili poslanci v parlamente. Povinné prehliadky budú musieť absolvovať majitelia motocyklov vo všetkých členských štátoch do roku 2016. O dva roky neskôr sa táto povinnosť dotkne aj mopedov. Komisia si však dala vypracovať štúdiu, ktorá má zistiť, či nové pravidlá pre mopedy budú efektívne. Ak by neboli, mopedy nová legislatíva obíde.

KARAVANY A PRÍPOJNÉ VOZIDLÁ

Zmeny sa dotknú aj karavanov nad 750kg a prípojných vozidiel nad 2,5 tony. Poslanci navrhujú, aby aj tieto vozidlá podliehali STK. Pravidlá pre prívesy s hmotnosťou nad 3,5t sa meniť nebudú.

Viac..  Ivan Štefanec: Digitálny vodičský preukaz v mobile bude realitou

OSOBNÉ AUTÁ

Pravidelné prehliadky STK pre osobné autá ostávajú nezmenené. Tak ako doteraz budete musieť stanicu technickej kontroly navštíviť 4 roky po dátume prvého prihlásenia vozidla do evidencie a následne kontrolu obnovovať každé dva roky.

O red

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices