100 miliónov eur pre začínajúce podniky!

euro peniaze
PHOTO: Flickr.

Pre začínajúce podniky v oblasti technológií vyčlenila Európska komisia 100 miliónov eur. Dostane ich približne 1000 začínajúcich podnikov vo forme grantu z nového cyklu financovania. Ide o verejno-súkromné partnerstvo EK, ktorého hlavným cieľom je vytváranie aplikácii a rôznych digitálnych služieb v zdravotníctve, doprave, či energetike.

Cieľom poskytovanie finančných príspevkov sú nové internetové aplikácie. Financie do projektov budú pochádzať z dvadsiatich konzorcií. Ide o tretiu etapu financovania a zároveň aj poslednú výzvu verejno-súkromného partnerstva v oblasti budúceho internetu. Od roku 2011, kedy bolo založené chce pomôcť sumou pol miliardy EUR a to podnikom v oblasti mobilného internetu. Je zároveň aj súčasťou plánu Európskej komisie pod názvom Európa začínajúcich podnikov. Zámerom je nielen to, aby v Európe podniky rozbehli svoj biznis, ale tu aj ostali.

Viac..  ECB by mala tento týždeň poslednýkrát podržať sadzby nezmenené

Toto financovanie je takisto súčasťou plánu Komisie pod názvom Európa začínajúcich podnikov (StartUp Europe), ktorý je zameraný na urýchľovanie, prepájanie a vyzdvihovanie európskeho podnikateľského prostredia, aby začínajúce podniky v oblasti technológií nielen v Európe začali, ale v Európe aj zostali. Plán zahŕňa:

O red

Odporúčame pozrieť

nasilie

Europarlament schválil historicky prvé pravidlá EÚ o boji proti násiliu na ženách

Cieľom nových pravidiel je predchádzať rodovo motivovanému násiliu a chrániť jeho obete, najmä ženy a …

Consent choices