Neuveriteľné! Dochádzka slovenských europoslancov je štvrtá najlepšia!

európsky parlament
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA -Najnedisciplinovanejší zo slovenských europoslancov sú Boris Zala a Sergej Kozlík, napriek tomu patria k tým, ktorí v poslaneckých laviciach sedia v porovnaní so svojimi kolegami z ostatných krajín najviac. Za vyše 15-tisíc eur mesačne sa však mnohým aj tak nechce poriadne chodiť do práce. To možno povedať o europoslancoch z Malty – vynechali až štvrtinu všetkých zasadnutí. Ktovie-ako sa nejdú pretrhnúť ani poslanci z Litvy, Cyprusu, Veľkej Británie či Španielska.

Slovensku patrí 4. priečka

Slovenskí europoslanci vynechávajú menej zasadnutí Európskeho parlamentu (EP) ako väčšina ich kolegov z iných členských štátov únie. V hodnotení účasti na rokovaniach patrí Slovensku podľa portálu mepranking.eu, ktorý mapuje aktivitu poslancov europarlamentu, štvrtá priečka z 28.

Priemerný slovenský europoslanec sa zúčastnil na zhruba 88,7 percenta zasadnutí a v tomto ukazovateli je aktívnejší ako jeho kolegovia z Česka, Maďarska aj Poľska.

Viac..  Bilčík k debate o Slovensku v EP: Dnes potrebujeme ešte viac brániť slobodné médiá a právny štát

Viac o dochádzke europoslancov a o tom,  ktorý z našich chodí „do práce“ najviac sa dočítate na spravodajskom portáli Noviny.sk

O red

Odporúčame pozrieť

EÚ pripravuje nový balík sankcií voči Rusku

Európska únia pripravuje 14. balík sankcií voči Rusku za jeho pokračujúcu agresiu proti Ukrajine. Informovala …

Consent choices