Bude Slovensko platiť? Rozhodnutie nemeckého súdu podľa Kažimíra ešte nič neznamená

achmea
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Rozhodnutie nemeckého súdu, že Slovensko bude musieť zaplatiť spoločnosti Achmea 22 miliónov eur nie je také dramatické a všetci okolo toho robia humbuk. Tvrdí to minister financií Peter Kažimír. Platiť vraj ešte nemusíme. Šéf rezortu financií totiž tvrdí, že ide len o návrh rozhodnutia. To isté si myslí aj Zuzana Zvolenská.

 

Kažimír: Je to ako z rádia Jerevan

„Platiť právnikovi 20 miliónov za to, že nás zastupuje v spore v hodnote 25 miliónov, to je čisté šialenstvo,“tvrdí Richard Sulík. „No to, čo som včera čítal a počul, to bolo ako z rádia Jereven. Pretože nemecký najvyšší súd neprijal rozhodnutie, prijal návrh rozhodnutia,“ uviedol minister financií Peter Kažimír.

Šéf rezortu financií však kroky o ďalšom postupe Slovenska neprezradil. Vraj preto, aby sa o tom náš súper, teda holandský majiteľ poisťovne Union nedozvedel. A ani ministerstvo zdravotníctva si z rozhodnutia nemeckého súdu zatiaľ ťažkú hlavu nerobí. „Je to rozhodnutie len procesného charakteru a nemá nijaký dopad na súčasný stav ani na súčasný stav financií,“ uviedla šéfka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Viac..  MS SR odmieta kritiku Európskej komisie, na pozastavenie plánu obnovy nevidí dôvody

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli Noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

spotrebice

Neviete zohnať opravára spotrebičov? Europoslanci prijali smernicu, ktorá to zmení

Máte pokazenú práčku, mixér, či telefón a radi by ste si ho dali opraviť? Lenže …

Consent choices