Katastrofálna nezamestnanosť mladých: prácu stále nemá každý štvrtý!

nezamestnanost mladych
PHOTO: Flickr.

V najbližšom týždni sa europoslanci sústredia najmä na mladých ľudí. Dobré správy by mali priniesť pre študentov i tých, ktorí už školu skončili a snažia sa presadiť na trhu práce. Poslanci sa tiež chystajú vyhrnúť si rukávy ešte vyššie v boji proti kríze. Chcú sa bližšie pozrieť na to, ako si počínajú zástupcovia EÚ, Medzinárodného menového fondu a Európskej centrálnej banky.

Nezamestnanosť v EÚ je aj vďaka kríze stále povážlivo vysoká. A mimoriadne veľkou skupinou sú stále mladí ľudia. V Európe prácu márne hľadá každý štvrtý! Europoslanci si uvedomujú, že absolventi potrebujú dostať príležitosť a chystajú sa podniknúť potrebné kroky. Debatovať o nich budú na budúci týždeň. Lepšie možnosti dostanú aj tí mladí, ktorí ešte len študujú. Kým minulý rok sa hovorilo o tom, že obľúbený program Erazmus možno zanikne, dnes je isté, že pokračuje, a dokonca v novej, vylepšenej forme.

Poslanci ale budú venovať pozornosť aj prírode. Presnejšie tomu, ako ju zamorujeme odpadom, najmä plastom. Stále málo recyklujeme. Európsky parlament nás v tom chce podporiť. Viac sa dozviete v nasledujúcom videu, kde je presný prehľad, kedy sa poslanci budú jednotlivým bodom venovať.

Viac..  Lajčák je v hre o post veľvyslanca EÚ vo Švajčiarsku

Prinášame Vám aj reportáž priamo z Európskeho parlamentu. (slovenské titulky)

O nin

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik o nezateplených budovách: Dalo by sa povedať, že zohrievame vesmír

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices