fico a schulz
PHOTO: © European Union, 2013

Fico chce v EÚ zatočiť s byrokraciou!

fico a schulz
PHOTO: © European Union, 2013

BRATISLAVA – Robert Fico by chcel v Európskej únii zatočiť s byrokraciou! Podľa neho v únii koluje zbytočne veľa papierov. Na stretnutí v Paríži by chcel ďalším lídrom európskych štátov navrhnúť spôsob, ako využiť „nespotrebované“ peniaze z eurofondov. Podľa premiéra by bolo najlepšie, aby sa nevyužité finančné prostriedky dali na zamestnávanie mladých ľudí, čo je však podľa neho momentálne priveľmi byrokratické.

 

Za pravdu dal Ficovi aj Hollande

Fico sa najnovšie chystá pánom z Bruselu vysvetliť, že toľko zbytočných papierovačiek netreba. „Dúfam, že sa teraz pán Barroso na mňa nenahnevá, ale tam je toľko úradníkov, že si musia nájsť nejakú robotu samí pre seba,“vraví preimér rober Fico.

Veľké plány s nevyužitými eurofondami chce Fico predstaviť už na budúci týždeň v Paríži, kam prídu lídri z celej Európy. Na jeho stranu sa stihol postaviť už aj francúzsky prezident, keď bol u nás minulý týždeň na návšteve.„Nechceme vytvárať nové fondy, chceme len využiť tie, ktoré máme k dispozícii,“ povedal vtedy.

Za posledný rok sme na zamestnávanie mladých do 29 rokov dostali 70 miliónov eur. Minister práce hovorí, že sa vďaka tomu podarilo vytvoriť 11 000 pracovných miest. Zamestnávatelia totiž za nich dostávajú odvodové úľavy.„Priemerný vek účastníka tohto projektu je 23,5 roka,“ dodal Ján Richter.

Viac..  Ivan Štefanec: Vojenská neutralita Slovenska by bola nebezpečným a drahým nezmyslom

Fico čochvíľa odlieta do Paríža

Na druhej strane však stoja analytici, ktorí hovoria, že žiadne nanovo pridelené peniaze z eurofondov nám dlhodobo nepomôžu. „Tým, že niekomu zaplatíte, aby niekoho zamestnal, nevytvoríte tým nové pracovné miesto. Môžeme to nazvať podporou v nezamestnanosti,“ myslí si Martin Vlachynský z INESS.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices