Poznáme najkrajšie európske mesto. Zvíťazilo hlavné mesto Lotyšska Riga

Prestížnu anketu o najkrajšie európske mesto zorganizoval americký časopis US Today spolu s cestovateľským portálom 10best.com, ktorý pravidelne vyhodnocuje najkrajšie mestá a oblasti po celom svete. Lotyšskú Rigu označili čitatelia časopisu za najkrajšie európske mesto. Na druhom mieste sa ocitlo mesto Bergen nachádzajúce sa v Nórsku.

Podľa chorvátskej agentúry HINA skončil na treťom mieste rakúsky Innsbruck, nasledoval Dubrovnik (Chorvátsko), Chester (Anglicko), Praha (Česká republika), Budapešť (Maďarsko) a Santorini (Grécko).

Víťazné mesto Riga

Riga je hlavné a najväčšie mesto Lotyšska. Súčasne je to najväčšie mesto všetkých troch pobaltských štátov, slúži ako hlavné kultúrne, vzdelávacie, politické, finančné, komerčné a priemyselné centrum Pobaltia.

Leží pri ústí rieky Daugavy pri Baltskom mori, má rozlohu 305 km² a na začiatku roku 2010 tam žilo 706 tisíc obyvateľov.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Historické centrum Rigy patrí medzi kultúrne dedičstvá UNESCO a samotné mesto sa vyznačuje výraznou secesnou architektúrou, ktorá je porovnateľná s mestami ako Viedeň, Petrohrad a Barcelona.

O red

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik o nezateplených budovách: Dalo by sa povedať, že zohrievame vesmír

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices