Gunther Oettinger
PHOTO: © European Union, 2013

Na každého rovnaký meter? Komisár pre energie: „Je nemysliteľné, aby Nemecko bolo sankcionované“

Gunther Oettinger
PHOTO: © European Union, 2013

Pokračovali aj ťahanice okolo „nadmerného“ exportu Nemecka. Nemci sú z toho dosť rozladení, nerozumejú, prečo je nemecký ekonomický motor zrazu problémom. Komisár pre energie Günther Oettinger povedal, že je „nemysliteľné, aby Nemecko bolo sankcionované.“ Podporil ho aj časopis Le Figaro: „Ako keby Berlín ubližoval Grécku tým, že exportuje olivový olej do Číny. Ukazuje sa, že bruselskí technokrati nemajú problém posunúť cynizmus na demagógiu.“

Bruselskí technokrati si medzitým zvýšili mzdy v priemere o 240 eur mesačne. Samozrejme, nie tak otvorene. Oni si len znížili odvody, čo im zvýšilo disponibilnú mzdu. Miestečká v štátnej správe sú teplejšie ako piešťanské pramene, a to aj v krízou najviac zasiahnutých štátoch. V takom Grécku, ktoré šetrí, že viac už to ani nejde, majú štátni zamestnanci o 30 % – 58 % vyššie mzdy ako ich rovnako kvalifikované náprotivky v súkromnom sektore.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Že to tam myslia so šetrením vážne potvrdili aj rozhodnutím zúčastniť sa s ďalšími šiestimi európskymi štátmi vývoja európskeho bezpilotného lietadla, ľudovo drónu. Či bude slúžiť na bombardovanie euroskeptikov, nemeckých exportérov alebo fajčiarov ešte nie je jasné.

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

europsky parlament

Europoslanci žiadajú ráznu reakciu v rámci boja proti ruskému zasahovaniu

Európsky parlament vyzýva politické vedenie v EÚ a členské štáty, aby urýchlene a rázne bojovali …

Consent choices