Dzurinda mieri do európskej politiky. Stal sa prezidentom Centra pre európske štúdie

dzurinda
PHOTO: Flickr.

Mikuláša Dzurindu zvolili v Bruseli za prezidenta Centra pre európske štúdie (CES). Centrum je politický tzv. think tank Európskej ľudovej strany (EPP). Založili ho v roku 2007, aby podporovalo politické hodnoty kresťanských demokratov a konzervatívcov. Dzurinda sa stal jeho šéfom po zosnulom Wilfriedovi Martensovi, ktorý zomrel vo veku 77 rokov 10.októbra.

GRATULÁCIA OD ŠÉFA EPP

Prezident EPP (Európskej ľudovej strany) gratuluje Mikulášovi Dzurindovi k jeho zvoleniu. „Dnes sme si jednomyseľne zvolili lídra, ktorý má obrovské skúsenosti a je zároveň angažovaným členom EPP. Mikuláš Dzurinda bol predsedom Vlády Slovenskej republiky počas kritického obdobia. Viedol svoju krajinu počas sérií významných politických a hospodárskych reforiem a pod jeho vedením vstúpilo Slovensko do Európskej únie v roku 2004. Vďaka jeho úsiliu je dnes Slovensko dôležitým členským štátom v srdci Európy a silný partner transatlantických inštitúcií.“

EPP je najväčšou a najvplyvnejšou politickou stredopravou stranou, ktorá v súčasnosti zahŕňa 74 politických strán z 39 krajín. Je zároveň najväčšou skupinou v Európskom parlamente.

Viac..  Europoslanci aktualizovali pravidlá o vodičských preukazoch na zvýšenie bezpečnosti

 

O red

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices