Ukrajinská vláda hlasovanie o vyslovení nedôvery pre nepodpísanie dohody s EÚ prežila

ukrajina
PHOTO: Flickr.

KYJEV – Ukrajinská vláda premiéra Mykolu Azarova prežila v utorok v parlamente hlasovanie o nedôvere, ktoré iniciovala opozícia.

AZAROV SA OSPRAVEDLNIL ZA ZÁSAH

Poslanci vládnej Strany regiónov, ktorá dominuje parlamentu, sa hlasovania zdržali. Za vyslovenie nedôvery tak hlasovalo 186 poslancov, pričom na jeho schválenie bolo potrebných 226 hlasov.

Azarov ešte pred hlasovaním prisľúbil uskutočniť personálne zmeny vo svojej vláde a ospravedlnil sa za brutálny zásah poriadkových síl proti demonštrantom na Námestí nezávislosti v Kyjeve, ktorý si v noci na sobotu vyžiadal desiatky zranených. „Vyvodím prísne dôsledky zo toho, čo sa stalo a vo vláde urobím vážne zmeny,“ vyhlásil premiér.

NAJMASOVEJŠIA DEMONŠTRÁCIA OD ČIAS ORANŽOVEJ REVOLÚCIE

Pred budovou parlamentu sa v čase jeho mimoriadneho zasadnutia zišli tisíce ľudí požadujúcich rezignáciu premiéra aj prezidenta Viktora Janukovyča pre odklon Ukrajiny od Európskej únie.

Viac..  EÚ prisľúbila Arménsku 270 miliónov eur, podporujú ho aj USA

Rozhodnutie vlády nepodpísať kľúčové dohody z EÚ viedlo minulý týždeň k najmasovejším demonštráciám od oranžovej revolúcie v roku 2004. V nedeľu protestovalo v Kyjeve proti vláde vyše 100 000 ľudí, pričom demonštrácie prerástli do blokády vládnych budov a kyjevskej radnice, kde si aktivisti zriadili „revolučnú centrálu“.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskej stránke www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices