Na Slovensku budú školské autobusy! Zaplatia ich eurofondy

školský autobus
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Aj na Slovensku možno budú už čoskoro premávať školské autobusy. Ak by po zmene zákona, ktorý určuje minimálny počet žiakov v triede, niektoré menšie školy zanikli, ministerstvo chce aby žiakov do vzdialenejších škôl prevážala samostatná školská doprava.

Peniaze z eurofondov

Ministerstvo školstva SR pripravuje projekt, aby dostalo na školské autobusy peniaze z eurofondov. Zatiaľ sa však nevie, koľko na to Brusel vyčlení peňazí. Všetko záleží od nového rozpočtového obdobia, ktoré sa začne na budúc rok.

Rezort má predstavu, že do šiestich kilometrov si budú musieť zabezpečiť prepravu dieťaťa rodičia sami, nad 6 kilometrovby mali premávať školské autobusy. Či budú rodičia musieť za autobusy platiť alebo nie, nevie ani samotné ministerstvo. Prvé školské autobusy by mali začať jazdiť už na budúci rok.

Viac..  Komisia zavádza plány na získanie európskeho diplomu

Viac ako 130 škôl má zaniknúť

Desiatky základných škôl po celom Slovensku zrejme zaniknú! Ministerstvo školstva začína s reorganizáciou. Viac ako 130 škôl na Slovensku, takzvaných malotriedok, totiž navštevuje menej ako 13 detí a pre ministerstvo sú stratové. Mnohé z nich chce preto Dušan Čaplovič zrušiť. Pred parlamentom proti tomu protestovali desiatky ľudí.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Panetta: V ECB panuje čoraz väčšia zhoda v otázke zníženia úrokov

V Rade guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB) panuje čoraz väčšia zhoda vo veci zníženia úrokových …

Consent choices