Už 4-ročné deti majú poznať sex, šíri sa z Bruselu!

deti
PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA/ŠTRASBURG – Európa je v strehu! Bude súčasťou zdravej sexuálnej výchovy detí čosi, čo by sme dnes bez váhania nazvali pedofíliou? Tisíce zhrozených rodičov húfne podpisujú elektronickú petíciu proti schváleniu návrhu europoslankyne Edite Estrela, ktorý vraj obsahuje aj zmienku o interaktívnej výučbe detí – a to nielen doma, ale aj v školách a škôlkach.

 

INTERAKTÍVNA VÝUČBA

Hrajte sa spolu na doktora! Otcovia nevenujú dostatočnú pozornosť pohlavným orgánom svojich dcér! Toto je sex, miláčik. Toto majú byť údajné citácie poslankyne a reakcie nahnevaných rodičov. Sexuálna výchova sa má vraj začať hneď po narodení dieťaťa.

Dieťa už ako štvorročné by malo vedieť, ako sa robia bábätká, poznať svoje pohlavné orgány a mať prvé skúsenosti s takzvanou včasnou detskou masturbáciou.

Jediné, čo je z tohto všetkého pravda, je zmienka o interaktívnej výučbe, ktorá sa objavila pôvodnom návrhu. Z pochopiteľných dôvodov však cez poslancov neprešiel. „Ťažko povedať, čo sa dá pod pojmom interaktívnej výučby predstaviť,“ poslankyňa Európskeho parlamentu za KDH Anna Záborská.

IDE O OBYČAJNÝ HOAX

Všetky ostatné informácie z blogov a fotomontáží, ktoré zaplavujú sociálne siete, sú obyčajný hoax, teda nepravdivá poplašná správa. Žena, ktorá má podľa internetových správ antikampaň zastrešovať na Slovensku, sa od toho dištancuje. Správy odmieta aj Európsky parlament. „Je to hlúposť a som veľmi prekvapená, že takéto hlúposti sa šíria,“ tvrdí poslankyňa Európskeho parlamentu za Smer-SD Monika Flašíková Beňová.

Podľa poslancov ide o nekalú a mimoriadne nechutnú antikampaň ľudí, ktorí chcú sexuálnu výchovu držať mimo škôl.„Ja si osobne myslím, že žiaden tvorca takej brožúry by tam nič také nezakomponoval,“ vysvetlila sexuologička Denisa Caisová.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

O návrhu budú poslanci rozhodovať už dnes, ale nech už hlasujú akokoľvek, rozhodnutie europarlamentu nebude pre Slovensko záväzné. „Nemá žiaden legislatívny dosah,“ doplnila Záborská.

RAZANTNÉ NIE HOVORÍ AJ KDH

Kontroverznú správu o sexuálnom a reprodukčnom zdraví Európsky parlament ešte v októbri po búrlivej diskusii vrátil na prepracovanie naspäť do výboru. Spravodajkyňa však urobila len nepatrné zmeny a plénum o nej bude dnes opäť hlasovať.

Predseda KDH Ján Figeľ a europoslanci Anna Záborská a Miroslav Mikolášik vyzýva poslancov Európskeho parlamentu k odmietnutiu Správy o sexuálnom a reprodukčnom zdraví, ktorú opätovne predložila poslankyňa Edite Estrela. Európsky parlament totiž nemá právomoc zasahovať svojimi uzneseniami do výlučných právomocí členských štátov.

„Záležitosti ochrany života, manželstva a rodiny patria do právomoci členských štátov EÚ. Preto by európske inštitúcie, zvlášť EP, mali rešpektovať túto deľbu kompetencií. Únia nepotrebuje centralizáciu, ale rešpektovanie subsidiarity. Nepotrebuje viac ideológie, ale viac zodpovednej slobody,“ povedal pre EuropskeNoviny.sk predseda KDH Ján Figeľ.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices