mikolasik
PHOTO: © European Union, 2013

Stop daňovým únikom v EÚ, toto sú nové pravidlá

mikolasik
PHOTO: © European Union, 2013

ŠTRASBURG – Už aj v Európskom parlamente sa bojuje proti daňovým podvodom! Europoslanci totiž navrhli, aby si jednotlivé krajiny medzi sebou vymieňali informácie o tom, koľko máte na svojom účte peňazí, alebo aké máte životné poistenie.

DAŇOVÉ ÚNIKY

Daňové úniky sa týkajú všetkých členských krajín Európskej únie. Už od budúceho roka si budú jednotlivé krajiny vymieňať dostupné informácie o príjmoch zo závislej činnosti, tantiemoch, produktoch životného poistenia, penziách a nehnuteľnom majetku.

Dôvodom je, aby krajiny medzi sebou vedeli, čo kto má. Ak by mal niekto problémy s platením daní v jednej krajine, tak v druhej by si na neho viac posvietili, ak by chcel rozšíriť svoje podnikanie.

VÝMENA FINANČNÝCH INFORMÁCIÍ

„Keď niekto bude mať zrazu dva milióny na účte a nebude vedieť vysvetliť odkiaľ ich zobral bude možné, že to bude preto, že neodviedol dane,“ uviedol europoslanec Miroslav Mikolášik (Európska ľudová strana).

Viac..  Ivan Štefanec: Podporujem Ivana Korčoka

Európska komisia navyše chce, aby si členské štáty medzi sebou vymieňali údaje o príjmoch z dividend či kapitálových ziskov. To by malo začať platiť od roku 2017.

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Borrell: Krajiny EÚ musia Ukrajine poslať protiraketové systémy

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil …

Consent choices