Desiatky ovplyvnených futbalových zápasov! Europoslanci hovoria manipulácii a korupcii v športe dôrazné NIE!

korupcia vo futbale
PHOTO: Flickr.

V Európskom parlamente sa najnovšie pomerne intenzívne zaoberajú aj športom. Žiaľ, najmä jeho tienistou stránkou. Témou bola totiž korupcia a ovplyvňovanie výsledkov v športe. Čísla sa poslancom ani najmenej nepozdávajú – od augusta 2013 malo byť zmanipulovaných viac ako 50 futbalových zápasov!

Ďalších 150 sa ocitlo v podozrení. Tento negatívny fenomén hodnotili okrem poslancov právnici i ľudia zo sveta športu. Všetci sa zhodli na potrebe harmonizáciue sankcií.

„Potrebujeme silné, efektívne a odrádzajúce sankcie. Musíme odhaliť hráčov i manažérov, čo podávajú stávky na zápasy,“ prízvukuje poslanec Salvatore Iacolino. „Takéto správanie je nemorálne, my podporujeme integritu športu a férovú hru.“

Úplne iné problémy riešili odborníci, výskumníci a ekonómovia pod hlavičkou Európskeho parlamentu v nemeckom Frankfurte. Konala sa tam tretia rotujúca konferencia EP s názvom „ReACT“. V prvom kole sa diskutujúci venovali večne horúcej téme – zamestnanosti. Potom prišli na rad európske hodnoty, najmä ich financovanie. Aká je pridaná hodnota investícií členských štátov do rozpočtu EÚ? Aké miesto tu má solidarita? Platia štáty do EÚ priveľa peňazí? Na tieto otázky mohli svoje odpovede ponúknuť aj občania. Túto ste zrejme nestihli, ale budete mať ešte možnosť. Najbližšie sa „ReACT“ koná v Ríme, v januári 2014 nasleduje Madrid. Nemusíte ani cestovať, zapojiť sa dá aj cez sociálne siete.

Viac..  Summit EÚ je zameraný na Ukrajinu, obranu, ale aj na Blízky východ a farmárov

Viac o oboch témach sa dozviete z videa:

O nin

Odporúčame pozrieť

E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Žurnalistiku a slobodné médiá budeme po súčasnom „informačnom zmätku“ opäť vnímať ako kľúčový prvok verejnej …

Consent choices