Brusel
Európsky parlament, Brusel. PHOTO: redakcia/red.

Vďaka zníženým dôchodkovým odvodom budú mať euroúradníci vyššiu čistú mzdu

Brusel
Európsky parlament, Brusel. PHOTO: redakcia/red.

Predvianočné nákupy sú u väčšiny z nás v plnom prúde. Nezaháľajú ani v Bruseli. Vďaka zníženým dôchodkovým odvodom so spätnou platnosťou budú mať euroúradníci od nového roka trvalo vyššiu čistú mzdu. K januárovej výplate dostanú vďaka retroaktivite zmeny ešte 1 000-4 000 eur príplatok. Vďaka výpadku odvodov výdavky rozpočtu EÚ na dôchodky úradníkov tak narastú o 7 % na 1,55 miliardy eur. Na Vianoce treba dopriať!

Chudobnejšie budú Vianoce v Grécku. Kvôli neplateniu účtov za elektrinu je tam čoraz viac domácností odkázaných na sviečky a kúrenie všemožným tuhým palivom. To v krátkom slede spôsobilo smrť troch ľudíudusením vrátane dieťaťa a tak vláda zareagovala zákazom odpájania ľudí od elektriny. Ironické na tom je, že účty za elektrinu sú vysoké preto, lebo k nim vláda pripojila novú daň z nehnuteľností, ktorá je súčasťou „šetrenia.“ Ako naši pravidelní čitatelia vedia, pod týmto slovom sa v Európe poväčšinou skrýva zvyšovanie daní.

Vo Venezuele stanovili maximálne ceny nových, ale aj ojazdených automobilov

O vtipný záver sa opäť postará Venezuela. Krajinu zasiahol totálny výpadok prúdu práve počas televízneho príhovoru prezidenta o čerstvých úspechoch jeho vlády. Ten z výpadku obvinil „fašistické sily.“ Hoci výpadku prúdu sú v tejto krajine bohatej na ropu bežné už pár rokov, prezident svojmu ľudu dal okamžite darček. Stanovil maximálne ceny nových, ale aj ojazdených automobilov. Keďže tam majú 54 % infláciu, príde to vhod – aspoň tie prvé dni, kým sa oficiálny obchod s autami nezrúti.

Viac..  Katarína Roth Neveďalová: Opozícia znova útočí na Slovensko v Bruseli

Tak rýchlo, aj vy si ešte ujasnite želania pod stromček!

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

Európska únia uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov v Predjordánsku

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu …

Consent choices