EÚ je stále pre mnohých veľká neznáma. Na týchto miestach sa to môže zmeniť

Europe Direct
PHOTO: Flickr.

Zaujíma vás, koľko peňazí ide z európskeho rozpočtu na výskum, ako si nájsť prácu v zahraničí alebo prečo je v Európskom parlamente toľko poslancov? Otázok o tom, ako funguje Európska únia, je mnoho. Odpovede by ste mali dostať z prvej ruky v informačných centrách Europe Direct, ktoré pravidelne organizujú akcie pre občanov. Práve na nich sa  okrem iného dozviete aj čo-to o práci v Bruseli.

Informačné oddelenia o Európskej únii sa nachádzajú vo všetkých členských krajinách. Bohaté vedomosti ocenia nielen študenti, ale aj učitelia a široká verejnosť. Hlavným účelom týchto centier je aktívna komunikácia s ľuďmi. Mnohí ich využívajú ako kontaktné miesta, kde zisťujú informácie o Európe.

K dispozícii sú voľne dostupné materiály, ktoré lepšie ilustrujú európsku problematiku. Výhodou tiež je, že sa môžete porozprávať s uznávanou autoritou, ktorá vám lepšie objasní systém Európskej únie. Ľudia tak môžu otvoriť dvere a byť s Európou v priamom kontakte.

Viac..  Medzinárodní dodávatelia ponúkajú európskym spotrebiteľom takmer 100 miliárd m³ plynu

Viac sa dozviete v priloženom videu.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices