reding
Vivian Reding, podpredsedníčka EK. © European Union, 2014

Porozprávajte sa s podpredsedníčkou Európskej komisie naživo! Redingová bude dnes online

reding
Vivian Reding, podpredsedníčka EK. © European Union, 2014

Počas roka 2013 sa uskutočnili dialógy s občanmi v celej Európe. Teraz sa táto diskusia presunie do digitálneho priestoru. Už dnes, 16. januára 2014 o 20.00 SEČ bude podpredsedníčka EK Viviane Redingová diskutovať s občanmi z celej Európy prostredníctvom online dialógu vysielaného naživo na YouTube.

„Tento online dialóg je príležitosťou na skutočnú európsku diskusiu“, uviedla podpredsedníčka EK Viviane Redingová, komisárka EÚ pre spravodlivosť, základné práva a občianstvo. „Internet spája ľudí na celom svete. Pre Európanov je preto ideálnym miestom na stretnutie, výmenu názorov a diskusiu o otázkach, ktoré sa týkajú každého z nás. Zajtrajší dialóg bude jedinečnou príležitosťou pripraviť pôdu pre nadchádzajúce voľby do Európskeho parlamentu, keďže sa bude diskutovať o otázkach mimoriadne významných pre občanov v rámci celej Európy, o otázkach, ktoré ovplyvňujú budúcnosť Európskej únie. Zapojiť sa môže každý – stačí internetové pripojenie a kliknutie myšou.“

V prípade záujmu o zapojenie sa do tohto online dialógu môžete posielať svoje otázky a pripomienky na Twitter, Facebook a Google+ s hashtagom #askReding a/alebo #eudeb8.

Viac..  Nový írsky premiér chce na summite EÚ apelovať na uznanie palestínskeho štátu

Pozrite si online dialóg na tomto mieste.

Zástupca Euronews, ktorý bude moderovať diskusiu, bude účastníkov vyberať na základe najzaujímavejších a najpodnetnejších otázok zaslaných na sociálne médiá. Ešte pred diskusiou sa v rámci „Globálnych konverzácií“ Euronews uskutoční rozhovor naživo s podpredsedníčkou EK Viviane Redingovou, ktorý môžete sledovať na tomto mieste (dostupný v 12 jazykoch).

Komisia sa bude na základe spätnej väzby, ktorú jej občania poskytnú v rámci týchto dialógov, orientovať pri príprave plánov budúcej reformy EÚ. Jedným z hlavných cieľov dialógov bude zároveň pripraviť pôdu pre tohtoročné voľby do Európskeho parlamentu.

O red

Odporúčame pozrieť

Michal Wiezik o nezateplených budovách: Dalo by sa povedať, že zohrievame vesmír

Na bezplatný odber spravodajstva z EÚ do vášho emailu sa môžete prihlásiť tu: PRIHLÁSENIE. Energetická …

Consent choices