anna záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: © European Union, 2014

Záborská chce v europarlamente presadzovať voľnú nedeľu! Podpísala volebný sľub

anna záborská
Anna Záborská, europoslankyňa. PHOTO: © European Union, 2014

Slovenská europoslankyňa Anna Záborská na pôde Európskeho parlamentu podpísala „Volebný sľub pre nedeľu bez práce“. Sľub pripravila Európska aliancia pre nedeľu a týka sa európskych volieb 2014.

„Tento volebný sľub som podpísala preto, lebo žiaden zamestnávateľ by nemal mať právo nútiť ľudí pracovať aj v nedeľu. Nedeľa by mala patriť rodine,“ zdôraznila pri podpise Anna Záborská, ktorá je zároveň aj predsedníčkou skupiny poslancov „Rodina, práva detí a solidarita medzi generáciami“ v Európskom parlamente.

Podpísaním sľubu sa kandidát na poslanca zaväzuje, že zabezpečí ochranu spoločného týždenného dňa odpočinku pre všetkých občanov EÚ, ktorým by mala byť v zásade nedeľa, pre ochranu zdravia a lepšiu rovnováhu medzi pracovným a rodinným životom pracovníkov. Sľub tiež obsahuje záväzok podporiť takú európsku legislatívu, ktorá bude garantovať rozvrhnutie pracovného času založené na princípe dôstojnej práce.

Viac..  M. Beňová: Potrebujeme vyčleniť dostatok zdrojov na obnovu verejných budov

záborská sľub nedeľa

 

 

O red

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices