mykola azarov
Mykola Azarov, ukrajinský premiér. PHOTO: © European Union, 2013

Ukrajinský premiér Azarov rezignoval

mykola azarov
Mykola Azarov, ukrajinský premiér.
PHOTO: © European Union, 2013

KYJEV – Ukrajinský premiér Mykola Azarov v utorok ponúkol prezidentovi Viktorovi Janukovyčovi svoju rezignáciu. S odvolaním sa na tlačový odbor ministerského predsedu o tom informovala agentúra Interfax.

Žiadajú aj odchod Janukovyča

Azarovova demisia je jednou z kľúčových podmienok opozície na urovnanie vnútroštátnej kríze. Opozícia žiada tiež Janukovyčov odchod.

„Urobil som osobné rozhodnutie a požiadal prezidenta Ukrajiny, aby prijal moju rezignáciu na post ukrajinského premiéra,“ 
uviedol v prehlásení Azarov. Dodal, že jeho odchod má otvoriť ďalšie možnosti pre hľadanie kompromisu, ktorý by v krajine vyriešil hlboký politický rozkol.

Demonštranti sú teroristi

Azarov narozdiel od Janukovyča, ktorý v posledných dňoch predložil predstaviteľom opozície niekoľko ponúk, zastával voči protivládnym demonštrantom rázny postoj.

Pred týždňom vo švajčiarskom Davose, kde sa zúčastnil Svetového ekonomického fóra, novinárom povedal, že požiadavky opozičných vodcov na vypísanie predčasných prezidentských volieb sú nereálne a akcie protestujúcich označil za pokus o štátny prevrat. Už predtým označil demonštrantov v kyjevských uliciach za teroristov.

Viac..  Kandidátnu listinu pre voľby do EP podalo 24 politických strán a jedna koalícia

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices