Kotleba píše Janukovyčovi: Vytrvajte, s teroristami sa nevyjednáva

kotleba
Marián Kotleba, banskobystrický župan.
PHOTO: Flickr.

BANSKÁ BYSTRICA, KYJEV – Predseda Ľudovej strany Naše Slovensko a predseda Banskobystrického kraja Marián Kotleba v otvorenom liste podporil ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča, ktorého doma vyzýva opozícia na odstúpenie. Kotleba ho vyzval, aby neustupoval tlaku odporcov, ktorí sa podľa neho snažia rozbiť Ukrajinu. Kotleba taktiež poznamenal, že s teroristami sa nevyjednáva…

Kotleba: Zachráňte Ukrajinu

„V záujme budúcnosti slovanských národov Vás prosím a zároveň žiadam, aby ste v žiadnom ohľade neustupovali skupinám, ktoré sa pouličnými nepokojmi a útokmi na vládne inštitúcie a ich predstaviteľov snažia rozbiť územnú celistvosť Ukrajiny a jej zvrchovanosť a nezávislosť,“ uviedol Kotleba v liste zverejnenom na internetových stránkach Banskobystrického kraja.

„S teroristami nie je možné vyjednávať, pretože nič z toho, čo Vám sľúbia, by nemysleli úprimne,“ tvrdí šéf neparlamentnej strany. Ako príklad uvádza osud „srbského národného hrdinu“ Slobodana Miloševiča, ktorého Belehrad kvôli obvineniu z vojnových zločinov vydal medzinárodnému tribunálu pre bývalú Juhosláviu.

„Zachráňte Ukrajinu, pokým na to máte silu a prostriedky. Už o mesiac môže byť neskoro,“ 
varoval Janukovyča Kolteba, ktorý sa netají sympatiami k vojnovému slovenskému štátu, ktorý bol pod vplyvom nacistického Nemecka. List predal v piatok ukrajinskej ambasáde v Bratislave.

Členstvo v EÚ Ukrajine nič dobré neprinesie

Za pravý dôvod protivládnych nepokojov na Ukrajine Kotleba v liste označil to, že „Európska únia potrebuje nové trhy a teroristická organizácia NATO sa snaží priblížiť k hraniciam Ruskej federácie.“ Členstvo v EÚ pritom podľa neho „neprinesie ukrajinskému ľudu nič dobrého.“

Viac..  Nezamestnanosť v eurozóne zotrvala vo februári na 6,5 %

„Ukrajina sa stane len ďalším obrovským trhom, na ktorom nebude miesto pre domácu ukrajinskú produkciu. Výrobu nahradí dovoz a konzum a státisíce ľudí príde o prácu. Na konci tohoto procesu nebude nič iného než totálne zotročenie ukrajinského ľudu a prevod ukrajinskej pôdy do rúk cudzích investorov,“ tvrdí Kotleba, podľa ktorého sa to isté deje aj na Slovensku.

Na mimoriadnej schôdzi ukrajinský parlament schválil amnestiu pre väznených účastníkov masových protestov. Podmienkou však je, aby demonštranti opustili okupované budovy. Tí si z nich urobili provizórne nocľahárne a riadiace centrá. Demisia premiéra a pád vlády však opozícii nestačí. Tí trvajú na svojej hlavnej požiadavke: odchod prezidenta a vyhlásenie predčasných volieb.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices