sas
PHOTO: Strana Sloboda a Solidarita, bigboard, Bratislava-Petržalka.

SaS dnes odštartovala vizuálnu kampaň do eurovolieb

sas
PHOTO: Strana Sloboda a Solidarita, bigboard, Bratislava-Petržalka.

Všetci za Brusel, my za vás – je ústredným heslom strany SaS pre eurovoľby 2014. V týchto dňoch sa objaví na niekoľkých veľkoplošných tabuliach po celom Slovensku.

„Nie je to priskoro,“ hovorí predseda SaS a kandidát na europoslanca Richard Sulík.

„Chápeme, že májové voľby do Európskeho parlamentu sú dnes v tieni prezidentských, ale práve preto je z nášho pohľadu dôležité dať do verejného priestoru odkaz o ich existencii už teraz. Smer, akým sa bude uberať Európska únia a Slovensko, závisí vo veľkej miere od zloženia europarlamentu,“ dodáva Sulík.

V ústrednom volebnom slogane je podľa Sulíka zahrnutá neblahá skúsenosť z roku 2011, keď sa celá parlamentná scéna rozhodla dať prednosť úplne chybnej koncepcii zachraňovania členských štátov eurozóny cez takzvané eurovaly a za rukojemníka si vzala vládu.“

„To bol šialený hazard. Ešte dnes mnohí upevňujú vo vedomí voličov mýtus, že vládu sme položili my. Takýmto spôsobom chcú zakryť fakt, že schválili použitie peňazí slovenských daňovníkov na podporu krajín, ktoré majú oveľa vyššiu životnú úroveň ako my. Verím, že existuje na Slovensku dosť voličov, ktorí takéto falšovanie reality neprijímajú.“

Líder eurokandidátky Ján Oravec pripúšťa, že sa opäť zopakujú pokusy onálepkovať SaS ako euroskeptickú stranu, ktorá je proti Európskej únii. „Na Slovensku a vôbec v Európe majú výrazný vplyv politici, byrokrati a intelektuáli, ktorí všetky nedostatky a choroby únie chcú liečiť vytvorením superštátu, a to čo najskôr. Za za týmito predstavami je však neraz ukrytá len obava zo straty nezaslúžených privilégií a výhod, ktoré im EÚ poskytuje. Takže iné alternatívy jej fungovania okamžite označujú za extrém,“ hovorí Oravec.

Viac..  Krajná pravica v Európe rastie. V eurovoľbách nám hrozí ďalšie prvenstvo

Podľa jeho slov ide o vulgárne zjednodušovanie, ktoré už viac neobstojí. Budúcnosť v EÚ patrí silám, ktoré nemajú žiadny záujem na jej rozpade, ale zároveň chápu, že bez hlbokých reforiem inštitúcií, bez návratu k jej pôvodným myšlienkam, čaká európske spoločenstvo úpadok. „K takýmto reformným silám sa hlási aj SaS,“ dopĺňa líder eurokandidátky Sulík.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices