odovzdávanie oblečenia
PHOTO: redakcia

Slováci sa pre ukrajinských demonštrantov vyzliekajú! Aby ich zahriali

odovzdávanie oblečenia
Odovzdávanie oblečenia ukrajinskej opozícii. PHOTO: redakcia/NG

Ukrajinských demonštrantov zahreje oblečenie od Slovákov! Mládežnícka organizácia SDKÚ-DS Nová Generácia v spolupráci s vedením strany minulý týždeň v Bratislave zorganizovala verejnú zbierku šatstva pre ukrajinských demonštrantov.

Silným momentom bolo, keď sa pri zbierke zastavil náhodný okoloidúci Bratislavčan a v chladnom počasí si na ulici vyzliekol sveter. Do zbierky ho odovzdal so slovami, že pozdravuje ukrajinských demonštrantov. Celkovo sa  vyzbierali najmä kabáty, vetrovky, svetre, rukavice či čiapky.

Vyzbierané oblečenie včera do Užhorodu doniesol podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec spolu s mladými z Novej generácie. Teplé oblečenie pre demonštrantov v Kyjeve si prevzali zástupcovia ukrajinskej opozície. Po odovzdaní šatstva navštívil Štefanec malý Majdan v Užhorode. „Ľudia, ktorí mrznú na barikádach si zaslúžia nielen morálnu, ale aj takúto hmotnú podporu. Verím, že bude užitočná. Je to konkrétny prejav solidarity ľuďom, ktorí sa neboja niečo urobiť pre svoju krajinu a dať jasne najavo, kam patria,“ povedal Štefanec.

Viac..  Rada Európy: Novinárov v Európe často nezákonne špehujú a vláčia po súdoch

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices