Fico si chce sadnúť s opozíciou, aby sa do europarlamentu nedostali ľudia, ktorí tam nemajú čo robiť

fico
PHOTO: Flickr/redakcia.

Robert Fico si plánuje sadnúť za rokovací stôl s tromi opozičnými stranami – SDKÚ, KDH a MOST-HÍD. Ich, vrátane SMERU, by podľa neho mali ľudia voliť v májových eurovoľbách. Hovorí o štandardných politických stranách, SaS nespomenul. Stretnutie chce iniciovať kvôli tomu, aby sa do Bruselu nedostali ľudia, ktorí tam vraj nemajú čo robiť.

„Ak sa budú aj naďalej stredopravé strany rozpadávať a rozbíjať, vytvorí sa ďalší priestor pre nástup neštandardných síl,“ vyhlásil Fico.

Ohrozené je tak podľa neho štandardné vnímanie politického systému. Fico na stretnutí Národného konventu EÚ na pôde Univerzity Komenského tiež vyhlásil, aby si ľudia vybrali kohokoľvek zo spomenutých strán, pretože len tak sa zabráni nástupu tých „neštandardných.“ Tiež pripomenul, že na Slovensku vládne eurooptimizmus, obyvatelia berú EÚ ako samozrejmú vec, a preto je podľa neho záujem o voľby nízky.

Viac..  Európska priemyselná dohoda: Výzva k podpore investovania v Európe

Voľby do Európskeho parlamentu sa na Slovensku uskutočnia 24.mája. Účasť v doterajších dvoch voľbách bola veľmi nízka. V roku 2004 prišlo k urnám 16,94% oprávnených voličov, v roku 2009 ich bolo 19,64%. V posledných voľbách si Slovensko volilo 13 zástupcov v Európskom parlamente.

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices