Boj o kandidátku do Európskeho parlamentu pokračuje, SDKÚ-DS vypísala primárky

frešo
Pavol Frešo, predseda SDKÚ-DS. PHOTO: Flickr.

Prezídium SDKÚ-DS vypísalo primárne voľby na kandidátov pre voľby do Európskeho parlamentu na sobotu 8. marca 2014. Mená prvých dvoch sú už známe, keď sa o post jednotky rozhodovalo medzi Ivanom Štefancom a terajším europoslancom Eduardom Kukanom.

Lehotu na podávanie návrhov určili členovia Prezídia SDKÚ-DS do štvrtka 27. februára 2014. V zmysle primárkového poriadku môžu návrh na kandidatúru v primárnych voľbách na funkciu poslanca Európskeho parlamentu podať Prezídium SDKÚ-DS, predsedníctvo regionálneho zväzu alebo najmenej 100 členov SDKÚ-DS.

O obsadení prvého miesta na kandidátke SDKÚ-DS už rozhodli členovia SDKÚ-DS túto sobotu, keď za lídra SDKÚ-DS pre voľby do Európskeho parlamentu zvolili poslanca NR SR a podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca. Súperil oň s Eduardom Kukanom, súčasným europoslancom. Kukan však chce pokračovať ďalej a do Európskeho parlamentu sa opätovne dostať. V súboji o lídra kandidátky ho podporilo 41,7 % členov SDKÚ-DS, ktorí prišli k volebným urnám. Zvyšné hlasy dostal Štefanec.

Viac..  EÚ ohlásila vyše sedem miliardovú pomoc pre Egypt

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices