Lídrom eurokandidátky za SMK sa stal Pál Csáky

csáky
Pál Csáky (vľavo), líder eurokandidátky za SMK.
PHOTO: Flickr.

V májových voľbách do Európskeho parlamentu povedie Stranu maďarskej koalície líder kandidátky Pál Csáky. Súčasná europoslankyňa Edit Bauer už kandidovať nebude rovnako ako jej kolega Alajos Mészáros. Ten sa podľa kuloárnych informácií takto rozhodol potom, čo sa nestal jednotku na kandidátke. Na druhom mieste bude figurovať Iván Farkas, ktorý je podpredsedom strany pre hospodárstvo a regionálny rozvoj.

Strana maďarskej koalície (SMK) tentoraz stavila na mladých ľudí s vekovým priemerom okolo 30 rokov. Podľa jej predsedu Berényiho by mohli získať dva mandáty tak ako v posledných voľbách v roku 2009. Cieľom SMK bude tiež stmeliť najmä obyvateľov južného Slovenska, aby prišli v máji voliť.

Voľby sa uskutočnia  24. mája 2014. Strana maďarskej koalície do nich pôjde s 13 kandidátmi ako väčšina ostatných politických strán. Volebná účasť v roku 2009 bola 19,64% vďaka čomu sme sa ocitli na chvoste vo volebnej účasti v EÚ. Najviac poslancov má v súčasnosti strana SMER-SD, ktorá získala 5 mandátov.

Viac..  Krajná pravica v Európe rastie. V eurovoľbách nám hrozí ďalšie prvenstvo

O red

Odporúčame pozrieť

Čaputová v Európskom parlamente vyzvala Slovákov na účasť v eurovoľbách

Slováci by mali využiť svoje právo a možnosť, a začiatkom júna ísť hlasovať vo voľbách …

Consent choices