Chýbať v rozpočte EÚ môže príspevok Británie, ak sa krajina rozhodne Úniu opustiť

buckinghamský palác
Buckinghamský palác, Londýn. PHOTO: Flickr.

Chýbať v rozpočte EÚ môže príspevok Spojeného kráľovstva, ak sa krajina v referende rozhodne Úniu opustiť. Na túto tému počas návštevy ostrovov Viviane Reding poznamenala, že Briti nie sú schopní v tejto otázke kvalifikovane rozhodnúť. Neznámo, či pani je budhistka, ale karma zaúčinkovala okamžite a prekvapenej viceprezidentke Komisie z neuzamknutého auta počas jednania ukradli všetku batožinu, vrátane jej obľúbeného značkového oblečenia.

Briti chcú opustiť EÚ kvôli presunu moci do Bruselu a pretože považujú za problém imigráciu Východoeurópanov. Tá je problémom, ale skôr v takom Rumunsku. Za necelé tri roky klesol počet lekárov v krajine o tretinu a kardiológovia či rádiológovia sa v 20-miliónovej krajine rátajú už len na desiatky.

Británia a Holandsko spúšťajú ďalšiu žalobu na Island o náhradu škody zo skrachovanej islandskej banky

Británia a Holandsko spúšťajú ďalšiu žalobu na Island o náhradu škody ich občanov zo skrachovanej islandskej banky Icesave, čo tamojší premiér rázne odmietol. Klienti mali nárok na odškodnenie len z fondu na ochranu vkladov, ktorý na taký veľký bankrot nemal dosť prostriedkov. Islanďania už v dvoch referendách odmietli cudzincov odškodniť zo svojho. Možno by im mohli prispieť aspoň na vzdelanie, konkrétne na lekcie o fungovaní frakčného centrálneho bankovníctva, aby nabudúce neboli takí naivní.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

Minulotýždňové ekonomické správy sa však točili najmä okolo ekonomík Turecka, Brazílie či Argentíny. Meny viacerých štátov zaznamenali prudký prepad po tom, čo z nich začal utekať kapitál do USA kvôli oslabeniu kvantitatívneho uvoľňovania. Dávka monetárneho ópia len mierne poklesla a už cítime silné abstinenčné príznaky.

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

ovzdusie

Znečistenie ovzdušia: Europarlament prijal zákon pre vyššiu kvalitu ovzdušia

Cieľom aktualizovaného zákona je znížiť znečistenie ovzdušia v EÚ pre čistejšie a zdravšie životné prostredie …

Consent choices