Plánujete dovolenku? Väčšina Európanov trávi leto v Španielsku

opaľovanie
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Európu drží nad vodou počas ekonomickej krízy cestovný ruch. Turizmus by mal predstavovať hlavný zdroj príjmov aj v tomto roku, čo by mohlo priaznivo osviežiť hospodárstvo. Podľa prieskumu Eurobarometer strávilo minulé leto mimo svojich domovov až 38 percent Európanov, čo nie je zanedbateľné číslo. Výskum sa taktiež zameral na to, do akej miery sú dovolenkári spokojní s ubytovaním, kvalitou služieb a bezpečnosťou na cestách.

O tom, že všade dobre, ale doma najlepšie, by mohli pokojne rozprávať Gréci a Taliani. Práve tieto dva národy sa počas letných prázdnin nikam nechystajú a na potulky Európou by ste ich lámali márne. Kufre si rozhodne nebalí ani väčšina ľudí v Slovákmi obľúbenom Chorvátsku a turistami vyhľadávanom Bulharsku. Z Eurobarometra totiž vyplýva, že Európania dávajú prednosť chytaniu bronzu a „vylihovaniu“ na pláži.

Viac..  Komisia uverejňuje správu o stave Schengenu s prioritami na nasledujúci rok

Medzi najpopulárnejšie destinácie v členských krajinách patrí stále Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Nemecko a Rakúsko. Najdobrodružnejšiu povahu majú v Belgicku a Luxembursku, kde sa už teraz tešia na svoje zážitky zo zahraničia. Výsledky upozornili aj na to, že väčšina obyvateľov starého kontinentu cestuje radšej v noci, čím sa vyhnú dopravným zápcham.

O ruz

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices