The School Dance
The School Dance. PHOTO: európske noviny.

Európska komisia podporí projekt The school dance – Tancovať môže každý

The School Dance
The School Dance. PHOTO: redakcia/hag.

Ďalší ročník súťaže The School Dance 2014 s mottom – Tancovať môže každý je opäť tu. Ide o súťaž, kde deti materských škôl, základných a v neposlednom rade aj stredných škôl môžu spojiť tanec s digitálnymi zručnosťami. Podujatie je zastrešené organizáciou EDULAP na čele s Jánom Machajom a v spolupráci so zastúpením Európskej komisie na Slovensku.

 

Minuloroční víťazi mohli svoje tanečné umenie predviesť na pôde EK v Bruseli. Tento rok nastala zmena a víťazi navštívia Disneyland v Paríži. Chceme to trošku meniť. Minulý rok bol Brusel veľmi dobrý, ale aby sme to niečím ozvláštnili rozhodli sme sa, že tento rok by si víťazi išli pozrieť metropolu Francúzska- Paríž a zároveň by sa zabavili v Disneylande. To ale neznamená, že by sme sa do budúcna neradi vrátili do Bruselu. Pevne verím, že kolegovia, digitálni šampióni z iných európskych krajín tiež prejavia záujem o organizovanie tejto súťaže a stále si myslím, že o niekoľko rokov by mohlo vzniknúť v Bruseli  grand finále víťazov zo všetkých členských krajín EÚ. Ale to je pred nami ešte veľa rokov a veľa práce,“ hovorí Peter Pellegrini, štátny tajomník ministerstva financií pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk.

Rovnako ako minulý rok, aj tento ročník podporuje Európska komisia, ktorá tým chce podporiť mládež. Spájajú sa tu talentové záležitosti ako je pohyb a na druhej strane rozvíjame digitálne schopnosti čo je pre deti dobrá príprava do budúcnosti,“ povedala Ingrid Ludvíková z Európskej komisie.

Viac..  E. Brogiová: Zákon o slobode médií je súčasťou úsilia EÚ o posilnenie demokracie

Organizátori plánujú myšlienku súťaže rozšíriť aj do ostatných krajín. Už terajší tretí ročník je po prvý krát obohatený o medzinárodnú účasť. Zapojiť sa môžu napríklad aj školy z Českej republiky, či Poľska. „My sme veľmi chceli partnera, ktorý by nám pomohol  jednak v komunikácií s krajinami EÚ a zároveň zaštítitil ideu, že chceme myšlienku súťaže rozšíriť do ostatných krajín. Preto EK bola ideálnym partnerom na spoluprácu,“ uzatvára pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk Ján Machaj, riaditeľ vzdelávacieho centra EDULAP.

 

O hag

Odporúčame pozrieť

Martin Hojsík o raňajkovej smernici: Rodičia chcú vedieť, čo natierajú deťom na chlieb

BRATISLAVA / Ako nové európske zákony zvýšia ochranu potravín v obchodoch? Sú naše pracie prostriedky …

Consent choices