Putin nie je pomätený. Dohodneme sa, znie z Bieleho domu

biely dom
PHOTO: Flickr.

WASHINGTON – Biely dom chce po dohode s európskymi spojencami ponúknuť Vladimírovi Putinovi východisko z ukrajinskej krízy. Podľa zdroja agentúry Reuters si spojené štáty prajú, aby ruské jednotky na Kryme nahradili medzinárodní pozorovatelia. Momentálne sa čaká na jednanie ministrov zahraničia oboch krajín.

Kanada pozastavila vojenskú spoluprácu s Rusmi

Kvôli invázii na Kryme pozastavila Kanada vojenskú spoluprácu s Ruskou federáciou, píše agentúra ITAR-TASS.

Do Moskvy zavíta delegácia z Krymu

Rusko navštívi krymská delegácia. Do Moskvy zamieri vo štvrtok 6. marca, zdržať by sa mala do 8. marca, informáciu priniesol server Kyjev Post.

Vo vnútri štábu ukrajinského námorníctva

Ukrajinské námorníctvo oznámilo, že odrazilo útok ozbrojených útočníkov, ktorí sa snažili zmocniť lodí v Sevastopoli. Konfrontáciu medzi ukrajinskými a ruskými vojakmi v štábe ukrajinského námorníctva zachytili reportéri Vice News.

Ukrajina musí spolupracovať s Ruskom aj s EÚ

Francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius sa domnieva, že Ukrajina musí kooperovať ako s Ruskom tak s Európskou úniou a nesympatizovať len s jedným partnerom.

Boje už aj na internete

Kríza na Ukrajine sa šíri aj internetom. Hackeri odštartovali počítačové útoky proti spravodajským serverom protistrany. Odborníci uvádzajú, že zažívajú neobvykle vysoký počet požiadaviek v rovnakú chvíľu. Tieto útoky boli zamerané na ukrajinské spravodajské weby, píše Economic Times.

Viac..  Európsky parlament prijal pravidlá o ľudských právach a životnom prostredí pre firmy

Rusi úspešne otestovali raketu

Ruská federácia v čase ukrajinskej krízy otestovala medzikontinentálnu balistickú raketu RS-12M Topol. Rusko na svoje plány upozornilo ešte predtým, než prakticky obsadilo Krym. Spojené štáty označili akciu za rutinu.

Obama odmieta ísť do Soči

Šéf Bieleho domu Barack Obama sa neplánuje zúčastniť júnového summitu skupiny G8 v Soči, pokiaľ sa nezmení ruská politika voči ukrajinskej kríze. Americký prezident jednal s ruským protejškom Vladimírom Putinom i s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices