Uniklo odpočúvanie! Snajperov si najali lídri Majdanu

sniper
Protestujúci zastrelení snajpermi, Ukrajina, Kyjev. PHOTO: Flickr.

Snajperov, ktorí strieľali do davu protestujúcich v Kyjeve, si najali lídri Majdanu. V telefonickom rozhovore so šéfkou diplomacie Európskej únie to povedal minister zahraničných vecí Estónska. Správu potvrdil ruský server Russia Today.

Prominenti, ktorým únia zmrazí majetok

Mená 18 ukrajinských prominentov, ktorým sa Európska únia chystá zmraziť majetok, budú zverejnené vo štvrtok. Podľa agentúry Reuters by sa medzi nimi mal objaviť aj Viktor Janukovyč.

Zatykač na lídra Pravého sektora

Ruská prokuratúra vydala v stredu medzinárodný zatykač na ukrajinského nacionalistu a lídra krajne pravicového Pravého sektora Dmitrija Jaroša. Urobila tak na základe jeho víkendovej verejnej výzvy na uskutočnenie teroristických útokov na ruskom území.

14:34 Decentralizácia vlády

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk chce zreformovať súčasný politický systém v krajine tak, aby mali pri rozhodovaní väčšie slovo jednotlivé regionálne administratívy.„Práva musia byť odovzdané regiónom,“ vyhlásil nový predseda ukrajinskej vlády.

VIDEO: Ako vyzerá pomoc ukrajinským vojakom

Krymskí Tatári pomáhajú zásobovať ukrajinské jednotky na Kryme potravinami. Video sa objavilo na kanáli YouTube.

Na Krym dorazili srbské posily

Do krymského Sevastopoľa, ktorý je pod kontrolou ruských okupačných vojsk, prišli srbské posily. „Pozvali nás ruskí kozáci. Náš národ je malý, ale láska k Rusku obrovská,“ prehlásil vodca skupiny.

Doneck: V budove je nastražená bomba

Polícia v Donecku chce zlikvidovať výbušné zariadenie nájdené na prvom poschodí budovy miestnej samosprávy. Proti nej ale stojí 200 proruských demonštrantov, ktorí budovu obkľúčili, informuje britská televízna stanicaBBC.

Ukrajina nemôže zaplatiť Rusku za odber plynu

Ukrajina nedokáže zaplatiť za februárové dodávky plynu v plnej výške. Podľa šéfa Gazpromu dlhuje spoločnosti 40 miliárd eur. Dlhy za plyn pomôže Ukrajine čiastočne uhradiť Európska únia, uviedol eurokomisár pre energetiku Günther Oettinger.

Viac..  Júlia Navaľná: „Ak chcete poraziť Putina, bojujte s jeho zločineckým gangom"

Putina navrhli na Nobelovu cenu za mier

Prezident Vladimír Putin bol navrhnutý na Nobelovu cenu za mier, informovala agentúra Reuters. Tento rok sa o ňu uchádza rekordný počet kandidátov – 278 politikov, verejných činiteľov a organizácií vrátane hlavy katolíckej cirkvi pápeža Františka.

Záchranné lano v hodnote 11 miliárd

„Situácia na Ukrajine je skúškou našich schopností a odhodlania,“ povedal predseda Európskej komisie Barroso. „Verím, že túto výzvu dokážeme zvládnuť,“ dodal. Európska únia je pripravená Ukrajine poskytnúť finančnú pomoc vo výške 11 miliárd eur, uviedol ITV.com.

Krym bude spolupracovať s Tatarstatom

Premiér krymskej vlády Sergej Aksjonov podpísal zmluvu o ekonomickej spolupráci s prezidentom Tatarstanu Rustanom Minnichanovom, informoval spravodajský portál Kyjev Post.

Clintonová: Putin je novodobý Hitler

Bývalá prvá dáma Spojených štátov a exministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová v utorok tvrdo skritizovala postup ruských vojsk na ukrajinskom Kryme. Šéfa Kremľa Vladimira Putina prirovnala k nemeckému nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi.

Sme z Ruska, priznali vojaci na Kryme

Na internete sa objavilo video, v ktorom vojak – stojaci vedľa vozidla s ruskou poznávacou značkou – priznáva, že je z Ruska. „Ide o provokáciu,“ popiera minister obrany Sergej Šojgu.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices