euroúradníci
Európsky parlament, Brusel. PHOTO Ilustračné: redakcia/red.

Euroúradníci budú mať možnosť plateného dvojdenného výletu na svoju školu

euroúradníci
Európsky parlament, Brusel.
PHOTO Ilustračné: redakcia/red.

Byť jedným z 50 000 euroúradníkov je skvelé, to asi netreba nikomu vysvetľovať. Najnovšie dostanú možnosť plateného dvojdenného výletu na svoju bývalú školu. Súčasným študentom tam majú rozprávať o skvelých veciach, ktoré Brusel pre nich robí. Euroúradníci majú možnosť pred tým navštíviť kurzy prezentácie mladým ľuďom. To keby sa tam vyskytol náhodou nejaký euroskeptický mládežník. Ak hrozí, že by sa objavili médiá, úradníkom sú pripravení na mieste asistovať lokálni tlačoví úradníci.

Ach, keby nám niekto v škole napovedal, čo povedať!

Europarlament schválil povinné zavedenie služby e-call do každého auta po októbri 2015

Europarlament schválil povinné zavedenie služby e-call do každého nového automobilu po októbri 2015. Táto služba pri nehode lokalizuje vozidlo a automaticky zavolá záchrannú službu. Má to vraj zachrániť okrúhlych 2 500 životov. Otázne je, koľko ľudí vďaka vyšším nákladom na výrobu takýchto áut (aj vďaka iným auto-reguláciám, s ktorými sa roztrhlo vrece) ostane jazdiť v starých herkách. Ľudí, ktorí sa obávajú, že program bude zneužitý na sledovanie automobilov, EÚ ubezpečuje, že nič také nehrozí. Ostáva nám len dôverovať. Veď aj NSA sľúbila, že nebude odpočúvať Merkelovú (… a miesto nej začala odpočúvať nemeckých ministrov).

Viac..  Robert Hajšel: Ďakujem, že som ako europoslanec mohol pre vás pracovať, ale kandidovať opätovne už nejdem

Komentár pripravil Martin Vlachynský, INESS.

O red

Odporúčame pozrieť

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova; Srbsko to odsúdilo

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému …

Consent choices