Summit v Bruseli rozhodne o potrestaní Ruska

Európsky parlament
Európsky parlament, Brusel. PHOTO: Flickr.

Európska únia vyhovela žiadosti nového vedenia Ukrajiny a vo štvrtok zmrazila majetok exprezidenta Janukovyča, jeho synov a bývalých politikov jeho režimu. Na summite v Bruseli Európska únia rozhodne, ako sa postaví k okupácii Krymu, informovala agentúra Reuters.

Moderátorka rezignovala v priamom prenose

Moderátorka ruskej televízie Russia Today Liz Wahlová v živom vysielaní uviedla, že „už ďalej nemôžem pracovať pod Kremľom financovanej spoločnosti. Pociťujem etickú a morálnu dilemu a preto nemôžem byť súčasťou siete financovanej ruskou vládou.“

Priame rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou v nedohľadne

Šéf diplomacie USA John Kerry počas stretnutia s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom vyzval k priamym rozhovorom medzi Ruskom a Ukrajinou. Moskva odmietla výzvy Západu, aby stiahla svojich vojakov z Krymu späť na základne.

NATO pozastavilo jednanie s Ruskom

Severoatlantická aliancia pozastavila podľa agentúry Reuters jednanie s Rusmi. Podrobným preskúmaním spolupráce medzi NATO a Ruskom sa snaží aliancia federáciu presvedčiť, aby stiahlo svojich vojakov z ukrajinského Krymu

Uniesli vysokého úradníka, je v poriadku

Ukrajinská pohraničná stráž potvrdila serveru BBC, že vysoký úradník Mikhail Koval bol unesený. Zhruba 40 útočníkov oblečených v cyklistických úboroch, strčilo Kovala do džípa. Úradník telefonoval pohraničnej stráži. Je v poriadku, informovala BBC s odvolaním na agentúru Interfax.

Viac..  Vladimír Bilčík: Hlavná európska prokurátorka povedala, že zrušením špeciálnej prokurátory sa prekročila červená čiara

Moderátorka, ktorá kritizovala ruskú okupáciu

Otvorené vystúpenie moderátorky v ruskej štátnej televíznej stanici neostalo bez odozvy. Abby Martinovú, ktorá počas priameho prenosu odsúdila ruskú okupáciu Krymu, posiela televízia priamo na ukrajinský polostrov. Podľa stanice vraj lepšie pochopí situáciu v mieste diania.

Na Krym posielame dvoch vojakov

Slovensko sa zúčastní na práci medzinárodnej inšpekčnej skupiny Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) na Ukrajinu, kam posielame dvoch príslušníkov Ozbrojených síl SR. O misiu požiadala Ukrajina v pondelok diplomatickou nótou.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices