-- epp-dublin 754
Kongres EPP v Dubline. PHOTO: EPP.

Frešo v Dubline: EÚ má šancu napraviť chyby, ktoré doteraz v súvislosti s Ukrajinou urobila

-- epp-dublin 754
Kongres EPP v Dubline. PHOTO: EPP.

Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo sa spolu s podpredsedom strany Ivanom Štefancom a poslancom Európskeho parlamentu Eduardom Kukanom aj dnes zúčastňujú na zasadnutí Kongresu Európskej ľudovej strany (EPP) v Dubline.

„Európska únia má šancu napraviť chyby, ktoré doteraz v súvislosti s Ukrajinou urobila. Medzi ne patrí aj neskorá reakcia na udalosti na kyjevskom Majdane ktoré sa začali už v novembri minulého roku. V tomto dlhuje Európska únia Ukrajine veľmi veľa.Ale oceňujem silnú vôľu, ktorú som videl medzi európskymi stredopravými lídrami, že tentoraz už Ukrajinu svojmu osudu zoči voči silnejšiemu susedovi neponechajú. Už nikdy viac sa nesmie opakovať niečo ako rok 2008 v Gruzínsku, ani roky 1968 či 1938 v Československu.“ konštatoval Pavol Frešo.

Predseda SDKU-DS Pavol Frešo, podpredseda SDKU-DS Ivan Štefanec a poslanec Európskeho parlamentu Eduard Kukan sa vo štvrtok v Dubline zúčastnili aj na demonštrácii United We Stand for Ukraine na podporu ukrajinského ľudu, kde sa okrem iných zúčastnil líder ukrajinskej strany UDAR Vitalij Kličko a bývalý gruzínsky prezident Mikhail Saakashvili. Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo tam pripomenul, že udalosti na Ukrajine sa nedajú označiť inak ako neprijateľná agresia.

Viac..  Sexuálne zneužívanie detí online: súčasné pravidlá predĺžené do apríla 2026

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices