Na Kryme to vrie! Streľba ruských vojakov zasiahla lietadlo

havária
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Na základňu v blízkosti krymského Simferopoľa dorazil vojenský konvoj so stovkami ruských vojakov. Doprovod im robí osem ozbrojených vozidiel, dve ambulacie, cisterna a ďalšie vozidlá s vybavením. Informáciu priniesol ukrajinský denník Kyjev Post.

Ruské vojská prenikli do ukrajinskej obce Čonhar v tesnom susedstve Krymu a vytvárajú tam minová polia. Oznámila to v nedeľu ukrajinská tlač s odvolaním sa na čonharských zastupiteľov. Obec leží na jednej z dvoch hlavných prístupových ciest na Krym a administratívne je súčasťou susednej Chersonskej oblasti. Oficiálne ukrajinské miesta informácie zatiaľ nepotvrdili.

Blair hovoril so Zemanom o Ukrajine

Český prezident Miloš Zeman sa stretol s bývalým britským premiérom Tonym Blairom. Obaja sa zhodli na potrebe silného vedenia únie. Jedine to totiž podľa nich môže zaručiť úspešnosť integračného procesu.

Ruské vojská vytvárajú v Čonhare mínové polia

Podľa spravodajského portálu Ukranews sa v Čonhare pohybujú neoznačení ozbrojenci, ktorí v okolí vykopávajú jamy pre umiestnenie hraničných stĺpov.

Sme proti vojne!

Ukrajinskí študenti natočili video, na ktorom v osemnástich svetových jazykoch oznamujú, že sú proti vojne. Študenti filológie vyjadrili svoj názor v súvislosti s krízou, ktorá panuje na Ukrajine.

Viac..  Michal Wiezik: Máme nový, veľký nástroj na znižovanie emisií z priemyslu. Týka sa aj poľnohospodárov

Obama telefonoval svetovým lídrom

Barack Obama riešil krízu na Ukrajine so šiestimi svetovými lídrami. Okrem francúzskeho prezidenta telefonoval s britským a talianskym premiérom. Situáciu rozoberal s prezidentmi Lotyšška, Litvy a Estónska, píše Reuters.

Šéf ukrajinskej krajnej pravice chce byť prezidentom

Dmytro Jaroš, líder strany Pravý sektor, potvrdil svoju kandidatúru na prezidenta. Jaroš zároveň ostro kritizoval novú vládu. „Zatiaľ vidíme len nedostatok profesionality,“ vyhlásil budúci kandidát denníku Kyjev Post.

Lietadlo pod paľbou!

Streľba zasiahla lietadlo ukrajinských pohraničníkov, ktoré letelo nad hranicou s Krymom. Stroj začal horieť. Traja členovia posádky vyviazli bez zranení. Informáciu priniesol britský The Daily Telegraph.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices