Rusi by po Kryme mohli pokojne obsadiť aj Karlove Vary, umožňuje im to ich zákon

Karlove Vary
Karlove Vary, ČR. PHOTO: Flickr.

BRATISLAVA – Rusi by sa pokojne mohli pohrávať aj s myšlienkou obsadenia Karlových Varov! Aspoň to si myslí odborník na Rusko Jefim Fištejn.

Len ochraňujú krajanov

Už niekoľko dní celý svet sleduje vyhrotenú situáciu na Ukrajine. Krajina sa drobí a najdiskutovanejším bodom je polostrov Krym. Krymská autonómna republika totiž odmieta s novou ukrajinskou vládou spolupracovať. Tento scenár najviac vyhovuje Rusom, ktorí neváhali polostrov obsadiť. Údajne s cieľom chrániť tam žijúcich krajanov.

Ak ale budú krajanov „zachraňovať“ kdekoľvek sa rozhodnú, môže sa stať, že so svojimi vojskami zavítajú aj do Česka. Je totiž známe, že v českých Karlových Varoch je ruských občanov požehnane. Tí si tam zriadili ozajstný biznis. A cítia sa tam ako doma! V meste vidíte ruské nápisy a môžete si dokonca kúpiť aj ruské noviny.

Viac..  Európska panelová diskusia občanov o boji proti nenávisti v spoločnosti

Karlove Vary

Majú sa teda Česi báť? „Rusko má zákon o krajanoch, ktorý mu dáva povinnosť chrániť všetkých Rusov nezávisle na tom, kde žijú a dokonca aj nezávisle na tom, aké majú súčasné občianstvo. To znamená, že hneď po Kryme je na rade Karlovarský kraj, „ vyjadril sa pre český Reflex novinár a odborník na Rusko Jefim Fištejn.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices