Ruská armáda blokuje severné prístupy na Krym

vojaci
PHOTO: Ilustračné Flickr.

Ruské vojská prenikli do ukrajinskej obce Čonhar v tesnom susedstve Krymu a vytvárajú tam minová polia. Oznámila to v nedeľu ukrajinská tlač s odvolaním sa na čonharských zastupiteľov. Obec leží na jednej z dvoch hlavných prístupových ciest na Krym a administratívne je súčasťou susednej Chersonskej oblasti. Oficiálne ukrajinské miesta informácie zatiaľ nepotvrdili.

Ukrajinci posili na Krym neposielajú

Ukrajinská armáda vykonáva cvičenia na vojenských základniach a vyslať vojenské posily na Krym sa nechystá. Agentúre Interfax to v Kyjeve povedal úradujúci minister obrany Ihor Teňuch.

Do Kyjeva v pondelok príde Chodorkovský

Prepustený ruský podnikateľ Michail Chodorkovský v pondelok príde do ukrajinskej metropoly Kyjev, kam príde prednášať na tamojšiu univerzitu o „ľudských právach a slobodách“. Potvrdila to jeho hovorkyňa Pispanenová.

Ukrajina nedá Rusku ani centimeter

Ukrajina nedá Rusku „ani centimeter“ svojej krajiny, ale krízu chce riešiť diplomaticky, povedal premiér Jaceňuk. Hovoriť o situácií má v nasledujúcich dňoch v USA.

Rusko rozširuje blokádu severných prístupov na Krym

Ruská armáda rozširuje blokádu oboch hlavných severných prístupov na Krym. Perekopskou šijú obsadili ruské jednotky, v okolí druhej hlavnej komunikácie rýchlo rastú mínové polia.

Rusi organizujú masové mítingy

Viac..  Poberatelia dôchodkov mimo EÚ musia do 15. apríla doručiť Potvrdenie o žití

V niektorých krymských mestách stúpenci spojení s Ruskom usporiadali masové mítingy na podporu referenda, v ktorom má byť rozhodnuté o ruskej anexii.

Rusi sa zmocnili ďalšieho stanovišťa

Ruské jednotky sa zmocnili ďalšieho pohraničného stanovišťa v obci Čornomorske na západe Krymu. Rusi rovnako zničili niekoľko pobrežných hliadkových stanovíšť.

Kyjevské vedenie zablokovalo účty

Kyjevské vedenie zastavilo prísun peňazí na Krym a zablokovalo účty všetkých štátnych úradov na polostrove. Oznámil to dnes vicepremiér povstaleckej krymskej vlády Rustam Těmirgalijev.

Sociálne dávky zvýšia štvornásobne

Krymské proruské vedenie spojuje s chystanou anexiou polostrova perspektívu blahobytu a masívnych ruských dotácií. Šéf krymského autonómneho parlamentu Konstantinov sľúbil vzrast sociálnych dávok.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices