Za demonštrácie na Majdane môže podľa Chodorkovského Moskva

chodorkovsky
Michail Borisovič Chodorkovskij, bývalý ropný magnát ešte počas väznenia..
PHOTO: Flickr.

KYJEV – Ruské vojská prenikli do ukrajinskej obce Čonhar v tesnom susedstve Krymu a vytvárajú tam minová polia. Oznámila to v nedeľu ukrajinská tlač s odvolaním sa na čonharských zastupiteľov. Obec leží na jednej z dvoch hlavných prístupových ciest na Krym a administratívne je súčasťou susednej Chersonskej oblasti. Oficiálne ukrajinské miesta informácie zatiaľ nepotvrdili.

Za demonštrácie na Majdane môže Moskva

Za februárovým policajným násilím na kyjevskom Majdane je Moskva, ktorá použitím sily „požehnala“, prehlásil na demonštrácii v Kyjeve Chodorkovskij.

Putin telefonoval s Merkelovou a Cameronom

Ruský prezident Putin dnes o krymskej kríze telefonicky hovoril s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a britským premiérom Davidom Cameronem.

Ukrajinci posili na Krym neposielajú

Ukrajinská armáda vykonáva cvičenia na vojenských základniach a vyslať vojenské posily na Krym sa nechystá. Agentúre Interfax to v Kyjeve povedal úradujúci minister obrany Ihor Teňuch.

Bezpilotné ukrajinské lietadlo mapuje ruské pozície

Na kanáli YouTube sa denne objavujú nové a nové videá z Krymu. Aj dnes tomu bolo tak. Ide presne o zábery bezpilotného ukrajinského lietadla, ktoré prelieta nad ruskými pozíciami

Viac..  M. Beňová: Právo na opravu má obmedziť často neodôvodnené zdražovanie výrobkov

Do Kyjeva v pondelok príde Chodorkovský

Prepustený ruský podnikateľ Michail Chodorkovský v pondelok príde do ukrajinskej metropoly Kyjev, kam príde prednášať na tamojšiu univerzitu o „ľudských právach a slobodách“. Potvrdila to jeho hovorkyňa Pispanenová.

Ukrajina nedá Rusku ani centimeter

Ukrajina nedá Rusku „ani centimeter“ svojej krajiny, ale krízu chce riešiť diplomaticky, povedal premiér Jaceňuk. Hovoriť o situácií má v nasledujúcich dňoch v USA.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Putin

NEMECKO: Šéf námorníctva po kontroverzných výrokoch o Kryme odstúpil

BERLÍN 23. januára (SITA/AP) – Šéf nemeckého vojenského námorníctva v sobotu odstúpil zo svojej funkcie …

Consent choices