Európski inštruktori volajú po dlhšom výcviku v autoškole, mladí sú vraj nebezpeční

autoškola
PHOTO: Ilustračné Flickr.

BRATISLAVA – Mladí a predovšetkým nerozvážni vodiči, ktorí majú málo skúsenosti, spôsobujú vážne dopravné nehody. Európski inštruktori preto volajú po dlhšom výcviku v autoškole a tiež tvrdších a prísnejších trestoch. Prejde to aj u nás?

Mladosť a často pochabosť

Arogancia, túžba po adrenalíne, ľahkovážnosť či prehnané sebavedomie. Aj to sú vlastnosti, ktorými opisujú inštruktori autoškôl mnohých svojich predovšetkým mladých žiakov. Európska federácia autoškôl by preto chcela zvýšiť tresty pre nováčikov za volantom.

Mladí vodiči často spôsobia nehodu alebo porušia dopravné predpisy. O tom, že títo vodiči sú najrizikovejší, svedčia aj policajné štatistiky. „Podiel dopravných nehôd mladých vodičov vo veku od 15 do 24 rokov tvorí 16 percentný podiel zo všetkých dopravných nehôd,“ upresnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Baloghová.

Viac..  Robert Hajšel: Pri novej norme euro7 ide o zbytočné odbočenie od cieľa EÚ

Dlhší kurz v autoškole

Nielen vyššie tresty pre mladých cestných pirátov, ale aj dlhšie kurzy v autoškole sú predmetom debát európskej federácie autoškôl. Či by takéto opatrenia pomohli bezpečnosti na cestách, znížili nehodovosť a či aj na Slovensku absolvujeme dlhšie kurzy v autoškole, priebežne zisťujeme.

Viac sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk.

O red

Odporúčame pozrieť

Lagardová: Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť

Hospodársky rast v eurozóne by sa mal v priebehu roka 2024 zrýchliť najmä v dôsledku …

Consent choices