Guy Verhofstadt získal podporu EDS na post predsedu Európskej komisie

Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt, kandidát na predsedu EK.
PHOTO: Flickr.

Politická skupina EDP/PDE sa stretla v stredu 12. Marca 2014 v Štrasburgu a zvolila si Guya Verhofstadta za svojho kandidáta do Predsedníctva Európskej komisie. Verhofstadt je zároveň predchádzajúci premiér a súčasný líder skupiny ALDE v Európskom parlamente.

EDP s ním mieni viesť pravú európsku kampaň na obranu záujmov občanov, v čase keď Európska únia prechádza najhoršou ekonomickou a morálnou krízou vo svojej histórii.

Francesco Rutelli, podpredseda EDP: „Guy Verhofstadt je kandidát, ktorý jednak bráni pro-európsku pozíciu a obhajuje odvážne reformy.“

Za Európsku Demokratickú Stranu na Slovensku (EDS), sa tohto stretnutia zúčastnila podpredsedkyňa EDS a predsedkyňa Mladých Európanov Miroslava Demková, ktorá zároveň zastupovala medzinárodného mládežníckeho partnera EDP, Young Democrats for Europe: “Myslím si, že na čele Európskej únie, teda, jeho najvyššieho výkonného orgánu, musí stáť muž, ktorý je rozhodný s jasnými liberálnymi a zdravými pro-európskymi názormi. Guy Verhofstadt, z top desiatky najprominentnejších európskych poslancov je dynamickým lídrom 21. storočia, ktorého EÚ potrebuje. Spolu s našimi medzinárodnými partnermi sme už s nadšením začali kampaň na podporu a zviditelnenie tohto lídra, ku ktorému sa hlásime v súčinnosti s našou európskou kampaňou. Rozhodnutiu EDP podporiť Verhofstadta sa, pochopiteľne, veľmi tešia aj členovia našich mládežníckych organizácií podporujúcich EDP naprieč Európou.”

Generálny sekretár EDS Miroslav Hajnoš: „Európa prechádza kritickým obdobím. Guy Verhofstadt je angažovaný Európan a vizionár, pravý muž pre túto prácu. Má všetky kvality potrebné na hájenie projektu efektívnej a demokratickej Európy.“

Európska demokratická strana EDS na Slovensku sa stala  v septembri 2009  členom medzinárodnej EDP-PDE (European Democratic Party).

Viac..  EK odporúča opatrenia na boj proti falšovaniu a lepšiu ochranu práv duševného vlastníctva

O red

Odporúčame pozrieť

Cipollone: Inflácia v eurozóne môže v polovici roka 2025 dosiahnuť cieľ ECB

Európska centrálna banka (ECB) je stále viac presvedčená, že inflácia v eurozóne klesne späť na …

Consent choices