hajnoš manifest
Miroslav Hajnoš, kandidát za europoslanca (EDS). PHOTO: redakcia.

Manifest Európskej študentskej únie získava čoraz väčšiu podporu

hajnoš manifest
Miroslav Hajnoš, kandidát za europoslanca (EDS). PHOTO: redakcia.

Európska študentská únia, ktorá reprezentuje študentov z celej Európy vytvorila spoločný Manifest. Kandidáti do volieb do Európskeho parlamentu sa v ňom zaväzujú podporovať napríklad vzdelanie, ponechať granty pre študentov, odsudzovať rasizmus, podporovať rovnaké zaobchádzanie s občanmi z tretích krajín ako s občanmi EÚ.

Jedným z prvých kandidátov do Európskeho parlamentu, ktorý podpísal Manifest je Miroslav Hajnoš. Prítomná bola aj Katarína Stoláriková, predsedníčka Študentskej rady vysokých škôl, ktorá je dlhodobým členom Európskej študentskej únie.

Vzdelanie a participácia mladých ľudí v rozhodujúcich procesoch by mala byť jedna z priorít Európskej únie, preto je veľmi dôležité, aby kandidáti podporili Manifesto ESU. Ja osobne podporujem všetkých 10 bodov Manifest, hovorí pre spravodajský portál EuropskeNoviny.sk Miroslav Hajnoš.

Únia si podľa neho uvedomuje, že vzdelanie je základným prvkom našej spoločnosti a jedným z pilierov modernej civilizácie. Zohráva centrálnu úlohu v spoločenskom a ekonomickom vývoji, v demokratickej sile a v napredovaní pre všeobecné blaho spoločnosti.

Viac..  Euroscola 2024: Súťaž o cestu do Štrasburgu vyhrali stredoškoláci z Vranova nad Topľou

Týmto aktom sa Miroslav Hajnoš stáva kandidátom na poslanca Európskeho parlamentu, ktorý podporuje rozvoj vyššieho vzdelávania v Európe. A zároveň bude uvedený na webstránke www.VoteForEducation.eu,“ povedala Katarína Stoláriková, predsedníčka Študentskej rady vysokých škôl.

O red

Odporúčame pozrieť

Europska unia

Europarlament oslavuje 20. výročie najväčšieho rozšírenia EÚ

Tento týždeň si poslanci Európskeho parlamentu, zástupcovia EÚ a členských štátov a mladí ľudia narodení …

Consent choices